ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 11/11/2021

➤ Η λήθη στη χώρα μας είναι μονομερής. Οι κομμουνιστές αξιώνουν από τους Ελληνες να μην τιμούν τους σφαγιασθέντες αμάχους και τους νεκρούς του Εθνικού Στρατού και των πατριωτικών οργανώσεων που σκοτώθηκαν από τους μαχαιροβγάλτες του ΚΚΕ κατά τα έτη 1943-1949.

➤ Οι κομμουνιστές, που ήθελαν να περάσουν στην πατρίδα τον σοβιετικό χαλινό και να παραδώσουν τη Μακεδονία στους Σλάβους, θεωρούν γιορτές μίσους οποιαδήποτε αναφορά στα παιδιά της Ελλάδας που κατάσφαξαν. Δεν αντέχουν ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των θυμάτων τους.

➤ Ο γνωστός συγγραφέας ιστορικών βιβλίων για εκείνη την περίοδο Γιάννης Μπουγάς κατήγγειλε στον λογαριασμό του στο facebook τη βεβήλωση του μνημείου των 365 σφαγιασθέντων από τον ΕΛΑΣ στη Βροντού Σερρών.

➤ Παραθέτει και φωτογραφικά ντοκουμέντα και γράφει τα ακόλουθα:

➤ «Τον Σεπτέμβριο του 1944 Βουλγαρική Μονάδα με μπαμπεσιά αφόπλισε πλησίον των Σερρών τμήμα ανταρτών της ΠΑΟ, δυνάμεως 365 ανδρών υπό τον συν/ρχη Ιωάννη Παπαπέτρου. Οι αντάρτες φυλακίστηκαν στις Σέρρες όπου πολλοί βασανίστηκαν από Βουλγάρους και Ελασίτες. Από τους Βουλγάρους, οι κρατούμενοι πέρασαν στα χέρια του ΕΛΑΣ, στο 21ο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ.

➤»Μεταξύ 4 και 25 Οκτωβρίου δολοφονήθηκαν όλοι -οι περισσότεροι με μαχαίρια και μπαλτάδες- σε διάφορα σημεία αριστερά και δεξιά του δρόμου Σερρών – Βροντούς, από το 13ο έως το 33ο χιλιόμετρο. Τα αυτοκίνητα για τη μεταφορά των θυμάτων στον τόπο του μαρτυρίου ήταν βουλγαρικά. Οι Βούλγαροι προμήθευαν στους Ελασίτες και τη βενζίνη με την οποίαν έκαιγαν τις σορούς των θυμάτων! Το Μνημείο, με τα ονόματα των 10 αξιωματικών και 255 ανταρτών, στο 13ο χιλιόμετρο του δρόμου Σερρών – Βροντούς βεβηλώθηκε στο διάστημα των τελευταίων μηνών».

➤ Αυτά ζούμε στην Ελλάδα της μονομερούς λήθης…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα