ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 15/11/2021

➤ O γενικός γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Εργου Θανάσης Κοντογεώργης πρέπει στον ελεύθερο χρόνο του να ασχολείται είτε με τη συγγραφή λογοτεχνημάτων επιστημονικής φαντασίας είτε με την κωμωδία ή και με τα δύο.

➤ Ο Θ. Κοντογεώργης είπε σε τηλεοπτική εκπομπή το ακόλουθο… φανταστικό ανέκδοτο: «Στα ΜΜΜ, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η κυβέρνηση είχε καταβάλει σημαντική προσπάθεια το τελευταίο διάστημα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση και να λειτουργήσουν καλύτερα.

➤»Σε κάθε περίπτωση, για τα ΜΜΜ υπάρχουν σκέψεις να υπάρχει η χρήση διπλής μάσκας. Η μάσκα είναι υποχρεωτική σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. Για τα ΜΜΜ, η σκέψη για τη διπλή μάσκα είναι στην επιτροπή των ειδικών και θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα».

➤ Ο κ. Κοντογεώργης θέλει διπλή μάσκα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Γιατί, όμως, η κυβέρνηση (τα μέλη της οποίας μετακινούνται με λιμουζίνες που πληρώνουμε εμείς) δεν επιβάλλει για αρχή τη… μονή μάσκα στους «ευπαθείς»;

➤ Οσοι εξ ανάγκης χρησιμοποιούν ΜΜΜ γνωρίζουν ότι η πλειονότητα των «ευπαθών» (Αφροασιάτες έποικοι και Ρομά) σπανίως καταδέχονται να φορέσουν έστω και μία μάσκα στα ΜΜΜ.

➤ Ας μασκοφορέσει, λοιπόν, η κυβέρνηση πρώτα τους «ευπαθείς» κι έπειτα ας διπλοφιμώσει ημάς τους αφελείς νομιμόφρονες.

➤ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κατά δήλωσίν του πολέμιος του «νατιβισμού», ζήτησε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα από τους Αγγλους δεχόμενος τις υποκριτικές επευφημίες των παραγόντων του συστήματος αλλά και τμήματος του πληθυσμού.

➤ Η υποκρισία πάει σύννεφο στη χώρα. Γκρεμίσαμε την αρχαία γλώσσα και ζητάμε πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Να τα κάνουμε τι; Να τα βάφουν με γκράφιτι οι αρκουδόμαγκες από τα βόρεια προάστια ή να αποτελούν ντεκόρ για τις φωτογραφίσεις εθνοσωτήρων που μας οδηγούν σε χρεοκοπία ανά πενταετία;

➤ Ημέρα Μαραθωνίου χθες. Πόσοι άραγε ονειρεύονται να έρθει η ημέρα που ορισμένοι πολιτικοί θα τρέξουν σπριντ, καταδιωκόμενοι υπό αλαλάζοντος πλήθους;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα