ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 09/12/2021

➤ Σπουδαίες ατάκες είπε ο Σταμάτης Γαρδέλης κατά τη διάρκεια συζήτησης που είχε με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη στο ριάλιτι «Φάρμα».

➤ Η συζήτησή τους αφορούσε την ιδέα και τον ορισμό της ελληνικότητας. Ο Γαρδέλης είπε:

➤ «Να σου πω ένα ποίημα που έχω γράψει γι’ αυτό; Δεν θα σε κουράσω, είναι μια απάντηση στον συνάδελφό μου και συνάδελφό σου, τον Απόστολο Γκλέτσο, που είπε ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα το λύσουμε με τους μετανάστες, αυτοί θα είναι οι Ελληνες.

➤ Αποστόλη μου, οι Έλληνες δεν είναι αυτοί που ζουν εδώ. Οι Έλληνες είναι αυτοί που έχουν ρίζες εδώ, που χρόνια επί χρόνων μιλάνε την ίδια γλώσσα, την αρχαία ελληνική».

➤ Αυτός ο ηθοποιός, με ελάχιστες λέξεις έθιξε μια σειρά από ζητήματα με τρόπο υποδειγματικό: το θέμα της συνείδησης, της καταγωγής, το γλωσσικό, η επιβίωση του έθνους και οι αλλοδαποί πληθυσμοί που «ελληνοποιούνται» συμπυκνώθηκαν σε δύο προτάσεις.

➤ Ο Σταμάτης Γαρδέλης, όπως και εκατομμύρια Έλληνες, δεν δίνει δεκάρα για την κάλπικη ελληνικότητα, η οποία καθορίζεται από μια σειρά απαντήσεων σε ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών.

➤ Οι «Ελληνες», που συνδέονται με το έθνος μας μόνο μέσω των απαντήσεων των κουίζ του υπουργείου Εσωτερικών και δεν μοιράζονται τις αγωνίες, τους πόθους, τα βιώματα και τις φιλοδοξίες του λαού μας, θα μείνουν για πάντα εντός εισαγωγικών.

➤ Οι ίδιοι δεν θα θελήσουν να τα αποχωριστούν γιατί στην καρδιά τους θα χωράει μόνο η δική τους πατρίδα – όλοι οι άνθρωποι μόνο μια πατρίδα θρονίζουν βασίλισσα στη συνείδησή τους. Μπορεί να συμπαθούν διάφορες χώρες αλλά πατρίδα -όπως και μάνα- είναι μόνο μία.

➤ ΕΛΛΗΝΑΣ εκτός εισαγωγικών και με όλα τα γράμματα κεφαλαία ήταν ο Πομάκος δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα, ο οποίος πέθανε από βαρύ εγκεφαλικό την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 42 ετών.

➤ Αυτό το παλικάρι πολέμησε όσο λίγοι τα σχέδια καλλιέργειας τουρκικής συνείδησης στους Πομάκους της Θράκης. Ήταν ένας ακέραιος άνθρωπος, με ανοιχτό πνεύμα και οξύ νου, που πάλευε για την πατρίδα από την ώρα που άνοιγε τα μάτια του μέχρι που του τα σφάλισε ο θάνατος.

➤ Καλό κατευόδιο, φίλε Σεμπαϊδήν.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα