ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 30/12/2021

➤ H καθηγήτρια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος σπουδών (ΜΠΣ) της Ιατρικής Σχολής Αθηνών δρ Χριστίνα Δαρβίρη είναι γνωστή στους αναγνώστες της «δημοκρατίας».

➤ Εχει παραχωρήσει στο παρελθόν συνέντευξη σχετικά με την πρωτοποριακή μέθοδό της για την καταπολέμηση του στρες (ένα από τα βασικά αίτια μια σειράς από ασθένειες), στην οποία αξιοποιούσε τις διδαχές της πυθαγόρειας φιλοσοφίας.

➤ Η δρ Δαρβίρη έχει κατ’ επανάληψη τονίσει ότι η κοινωνία καλώς ενδιαφέρεται για τη θεραπεία των νόσων, αλλά οφείλει να επικεντρώνει την προσοχή της στην πρόληψη, στην εξασφάλιση της υγείας.

➤ Πρόσφατα γνωστοποιήθηκε μια σημαντική, διεθνής διάκριση για τη δρα Δαρβίρη. Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου, η καθηγήτρια του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών Η Επιστήμη του Στρες & η Προαγωγή της Υγείας δρ Χριστίνα Δαρβίρη κατατάχθηκε «στο 2% των κορυφαίων επιστημόνων του κόσμου για το 2021 (top 2%). Στην ίδια λίστα του κορυφαίου 2% των επιστημόνων κατατάχθηκαν συνολικά 231 Ελληνες στο πεδίο της Κλινικής Ιατρικής/Επιστημών Υγείας.

➤»Τη λίστα εξέδωσε ο επιστημονικός εκδοτικός οίκος Elsevier σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ και περιλαμβάνει τους κορυφαίους επιστήμονες για το έτος 2021, ενώ τα μέλη της επελέγησαν μεταξύ άνω των 9.000.000 επιστημόνων, που αξιολογήθηκαν σε 22 πεδία και 176 υποπεδία όλων των επιστημών.

➤»Χρησιμοποιήθηκε σύνθεση αντικειμενικών κριτηρίων, όπως οι ετεροαναφορές ή ο συντελεστής αντίκτυπου (impact factor) του περιοδικού των δημοσιεύσεων, ο αριθμός των συν-συγγραφέων κ.ά.

➤»Η δρ Δαρβίρη Χριστίνα, καθηγήτρια Προαγωγής της Υγείας, προληπτικής Ιατρικής και Επιδημιολογίας του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΜΠΣ) “Η επιστήμη του στρες και η προαγωγή της υγείας” της Ιατρικής Σχολής (ΕΚΠΑ)” είναι η μοναδική Ελληνίδα και 197η παγκοσμίως από 11.649 επιστήμονες (στο άνω 1,69%) οι οποίοι επιλέχθηκαν από 9.000.000 επιστήμονες παγκοσμίως στο γνωστικό της πεδίο (Clinical Medicine/Health Science/Health Promotion /Stress Science)».

➤ Αυτά είναι καλό να γνωστοποιούνται, μια και οι περισσότεροι επιστήμονες της χώρας ΔΕΝ έχουν καταντήσει μαϊντανοί των πρωινάδικων, άγγελοι καταστροφής και θανάτου και πλασιέ των φαρμακευτικών εταιριών…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα