ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 14/01/2022

➤ Τι κοινό έχει ο Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer με τον αξέχαστο τραγουδιστή, συνθέτη και στιχουργό Τζίμη Μακούλη; Το… λίγο, πολύ λίγο. Ο Μακούλης το τραγουδούσε και μιλούσε στο φιλί, και ο Μπουρλά για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

➤ Ας ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στο χαοτικό, ελαφρώς κωμικό και λίαν τραγικό πεδίο της επικαιρότητας με τη δήλωση Μπουρλά για το πόσες δόσεις εμβολίου, επιτέλους, χρειάζονται για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Ομικρον:

«Οι δύο δόσεις του εμβολίου προσφέρουν πολύ περιορισμένη προστασία – εάν την προσφέρουν κι αυτήν. Οι τρεις δόσεις με αναμνηστική προσφέρουν εύλογη προστασία από νοσηλεία και θανάτους… λιγότερη προστασία από μόλυνση». Κοντολογίς, πιάσ’ το αβγό και όχι μόνο κούρεψέ το, αλλά κάνε του και περμανάντ!

➤ Από την άλλη, ο Τζίμης Μακούλης δεν πουλούσε εμβόλια, αλλά με το τραγούδι που ερμήνευε χάριζε φιλάκια και ζητούσε άλλα τόσα.

➤ Ας θυμηθούμε τους στίχους του άσματος «Ενα φιλάκι είναι λίγο», που κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 1953:

«Ένα φιλάκι είναι λίγο, πολύ λίγο,/ δύο φιλάκια είναι λίγα, τι να πω,
τρία φιλάκια είναι λίγο, πολύ λίγο,/ δώσε μου τέσσερα αν θες να σ’ αγαπώ.
Δώσ’ μου πολλά φιλιά, αμέτρητα, τρελά/ κι εγώ βασίλισσα θα σ’ έχω στην καρδιά μου,
μην τσιγκουνεύεσαι, πάντα να σκέφτεσαι/ πως τα φιλιά είν’ η καλύτερη δουλειά».

➤ Κι η απορία παραμένει: Πόσα φιλάκια -συγγνώμη, εμβόλια- θέλει να μας τρεσάρει ο Μπουρλά;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα