ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 24/01/2022

➤ Εστιασμένη αποβάθρα, φλου φόντο. Από το φλου φόντο ξεπηδά μια σχετικά γνώριμη στρογγυλούτσικη σιλουέτα. Δεν ξεχωρίζει καλά η μορφή, αλλά η πριμάτη φωνή δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολίας: «Hταν μαγικά. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το μπάνιο τον χειμώνα».

➤ Ο Γιώργος Λιάγκας είναι χειμερινός κολυμβητής, το διαφημίζει κιόλας, αλλά διστάζει να μας φανερώσει τα κάλλη του επιλέγοντας νετάρισμα της κάμερας πάνω σε εκείνον και όχι στον ντόκο.

➤ Τέλος πάντων, καλές βουτιές να του ευχηθούμε, αλλά να θυμάται ότι απαιτείται προσέγγιση με… ρέγουλα στο φαγητό μετά το κρύο θαλάσσιο λουτρό. Ακόμα κι ένα μικρό μουστοκούλουρο, των 50 γραμμαρίων, υπολογίζεται ότι έχει περίπου 200 θερμίδες.

➤ Από την άλλη πλευρά, χρειάζονται περίπου 17 λεπτά δυναμικής κολύμβησης ελεύθερου στιλ (όχι δηλαδή αυτό που αντιγράφει την… τσούχτρα, την οποία παρασύρει το ρεύμα), για να «κάψεις» 200 θερμίδες.

➤ Αν χλαπακιάσεις μια τυρόπιτα μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους, τότε θα εφοδιαστείς με περίπου 400 θερμίδες και θα χρειαστείς περισσότερη από μισή ώρα θαλασσοδαρσίματος για να την «κάψεις».

➤ Συνελόντι ειπείν, λίγο τρώμε πολύ παίρνουμε, πολύ χτυπιόμαστε στην άθληση και λίγο χάνουμε. Γι’ αυτό και η πείνα είναι μονόδρομος για ένα καλό κορμί.

➤ Ακόμα και μέχρι τη Νότια Αφρική να πας κολυμπώντας, αν μετά την άθληση μπακανιάζεις μισή ταβέρνα κοψίδια, τότε το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα περισσότεροι σκεμπέδες.

➤ Αν ενθυμούμεθα καλώς, και ο Θεόδωρος Πάγκαλος ήταν (μπορεί και να είναι ακόμα) χειμερινός κολυμβητής. Ουδείς τον μνημονεύει για τη σιλουέτα του. Για τα Ιμια και τον Οτσαλάν θα τον θυμούνται όλοι…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα