ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 26/01/2022

➤ Η «Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ σε γενικές γραμμές θεωρείται μαχητική και το ύφος της αιχμηρό, στην υπόθεση Φουρθιώτη το τελευταίο διήμερο συμπεριφέρεται κάπως… βουτυράτα.

➤ Η μαχητικότητά της είναι «με το σεις και με το σας» και οι διατυπώσεις μάλλον αποστασιοποιημένες από τη σχεδόν ενστικτώδη ορμητικότητά της.

➤ Για παράδειγμα, στο χθεσινό φύλλο διαβάσαμε ένα λίαν… κυριλέ άρθρο, όπου αναφερόταν ότι η υπόθεση Φουρθιώτη «εγείρει σοβαρό ζήτημα για την κυβέρνηση», «ο κ. Φουρθιώτης εκθέτει την κυβέρνηση» και στο τέλος υπήρχε κι ένα «η κυβέρνηση ξεφτιλίζεται», για την τιμή των όπλων.

➤ Και τα πρωτοσέλιδα «χτυπήματα» της εφημερίδας τις τελευταίες ημέρες ήταν στο ίδιο διακριτικό μοτίβο. Αλλάζει συντακτική και γλωσσική ρότα μήπως η εφημερίδα ή είναι η ιδέα μας;

➤ Ωραίο πράγμα η ελεύθερη οικονομία και ο φιλελευθερισμός, αρκεί να υπάρχει ένας εθνικός στρατός για να ξελασπώνει τους ιδιώτες, όταν τα κάνουν μαντάρα, και ένα κράτος για να πληρώνει και την εταιρία που τα έκανε μαντάρα και το σύνολο του… λογαριασμού, τα σπασμένα δηλαδή.

➤ Αυτό, ουσιαστικά, αναφέρεται στην ενδιαφέρουσα ανάλυση που διαβάσαμε σε φεϊσμπουκική ανάρτηση. Διαβάστε την, αξίζει τον κόπο:

➤ «Σκεφτείτε ακτοπλοϊκό που να περιμένει τα σωσίβια ή τις βάρκες διάσωσης να έρθουν από τον Στρατό την ώρα που βυθίζεται. Θα πει κάποιος ότι αυτό είναι τρέλα.

➤ Και όμως ο φιλελευθερισμός, δηλαδή η κρατικοποίηση των ζημιών (τράπεζες, μεγαλοδιαπλεκομενοι) και η ιδιωτικοποίηση των κερδών, κάνει αυτό ακριβώς. Δρόμοι στους ιδιώτες και η συντήρησή τους στον ελληνικό Στρατό, τζάμπα. Εμβόλια με υποχρεωτική συνδρομή, χωρίς όμως ευθύνη για τις παρενέργειες στις εταιρίες.

➤ Ελευθερία να έχεις από κάτω τους πολλούς -προς όφελος των λίγων- με σαχλοεπικλήσεις περί ελευθερίας. Πόση ελευθερία υπάρχει στην περιορισμένη επιλογή ή στην επιλογή μεταξύ μονοπωλίων;

➤ Και ως ιδεολογία είναι περισσότερο ρουφιανοειδής, μιας και αποτελείται κυρίως από κρατικοδίαιτους υπέρ της «ελεύθερης» αγοράς, για τους άλλους όμως. Τους αδύναμους, που θα πρέπει να ζουν τον παράλογο ανταγωνισμό με τα οργανωμένα συμφέροντα, ενώ οι ίδιοι στο βαθύ/βαθύτατο Δημόσιο».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα