ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 07/02/2022

Σήμερα λήγει η παράταση για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και όσοι έχουν εμβολιαστεί (για να πάρουν τη ζωή τους πίσω) και δεν έχουν κάνει ακόμα μία δόση θα δουν να ξαναπαίρνουν τις ελευθερίες τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Θανάσης Πλεύρης.

Η δυσκολία στις μετακινήσεις και στην κοινωνική ζωή που θα αντιμετωπίσουν οι Ελληνες που ταΐζουν με το υστέρημά τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Θανάση Πλεύρη, που έχουν αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπιση της πανδημίας, θυμίζει τη ζωή στην ΕΣΣΔ και την «προπίσκα», το διαβατήριο εσωτερικού.

Στο ιστολόγιο «Κόκκινος Ουρανός» (http://redskywarning.blogspot.com/) υπάρχει ένα εξαιρετικό κείμενο για το θέμα. Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Στη Σοβιετική Ένωση, εάν ήθελες να μετακινηθείς (εντός της χώρας εννοείται) ή να αλλάξεις διαμονή ή να παραμείνεις κάπου, χρειαζόσουν πάντα άδεια από την αστυνομία. Επρεπε πάντα να βρίσκεσαι κάτω από το άγρυπνο μάτι της αστυνομίας, όπως συμβαίνει όταν σε έκτακτες περιστάσεις κηρύσσεται σε μια χώρα ο στρατιωτικός νόμος.

Το “σύστημα διαβατηρίων εσωτερικού” υπήρχε και επί ρωσικής αυτοκρατορίας και αρχικά οι μπολσεβίκοι το έθεσαν σε αχρησία μετά το 1917, αίροντας έτσι τους περισσότερους περιορισμούς στις εσωτερικές μετακινήσεις των μελών της εργατικής τάξης. Ηταν τα βιβλιάρια εργασίας αυτά που έγιναν το κύριο μέσο προσωπικής ταυτοποίησης.

Το 1932 όμως, το “καθεστώς διαβατηρίων” επανήλθε, με σκοπό να “βελτιώσει” την καταγραφή του πληθυσμού και να “ανακουφίσει” τις μεγάλες βιομηχανικές πόλεις και άλλες ευαίσθητες τοποθεσίες από “κρυμμένους κουλάκους και επικίνδυνα πολιτικά στοιχεία” και όσους “δεν ασχολούνται με εργασία κοινωνικής χρησιμότητας”. Η διαδικασία “διαβατηρίου” αναπτύχθηκε σταδιακά, περιλαμβάνοντας εργοστάσια, μεγάλες, μεσαίες και μικρές πόλεις, οικισμούς και αγροτικές περιοχές, και τελικά απέκτησε καθολική ισχύ στα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Τα εσωτερικά διαβατήρια ήταν απαραίτητα για την ταυτοποίηση προσώπων για διάφορους σκοπούς. Χρησιμοποιήθηκαν για τον έλεγχο και την παρακολούθηση του τόπου διαμονής, ενός κανονισμού που αποσκοπούσε στον έλεγχο της εσωτερικής μετακίνησης του πληθυσμού δεσμεύοντας ένα άτομο με τον μόνιμο τόπο διαμονής του».

Οι νεοταξικοί και νεοτοξικοί φιλελέδες καθώς και οι δεξιοφανείς ουραγοί τους έχουν καταντήσει τη χώρα ΕΣΣΔ (χωρίς την οπλική και τεχνολογική ισχύ της – μόνο την ανελευθερία και τη δυσώδη αδιαφάνεια αντιγράφουν).

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα