ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 21/02/2022

➤ Γιατί έχουν πεθάνει περισσότεροι από 25.000 Έλληνες από κορονοϊό; Επειδή η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μικρόψυχη. Αντί να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη νόσο, ασχολείται με το να εκδικηθεί τους ανεμβολίαστους.

➤ Παρακάτω θα διαβάσετε αυθεντικό διάλογο με το τηλεφωνικό κέντρο 1135 του ΕΟΔΥ, που αναφέρεται στην… κρατική πιστοποίηση της νόσησης, στο κόστος που πρέπει να επιβαρυνθούν οι ανεμβολίαστοι για να βεβαιώσουν ότι νοσούν και στην άρνηση του κράτους να βεβαιώσει στους επανανοσήσαντες ανεμβολίαστους ότι ξανα-αρρώστησαν.

➤ Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλέσας το κέντρο είναι πλήρως εμβολιασμένος:
«Καλημέρα σας, θα ήθελα να με ενημερώσετε πώς πιστοποιείται νόσηση από κορονοϊό.
– Είστε εμβολιασμένος;
– Οχι.
– Θα πρέπει να απευθυνθείτε σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο για PCR (μοριακό τεστ). Από εκεί θα πιστοποιηθεί η νόσηση για να λάβετε το πιστοποιητικό.
– Μα, καλά, αυτό κοστίζει καμιά 40ριά ευρώ. Εργάζομαι, είμαι ασφαλισμένος και πληρώνω τόσα χρήματα στο Ταμείο μου. Είναι δυνατόν να με υποχρεώνετε να πληρώνω για κάτι που θα έπρεπε να καλύπτει το Ταμείο μου;
– Σε αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω. Υπάρχει ΦΕΚ που αναφέρεται στην υπόθεσή σας. Είναι το 766 με ημερομηνία 18 Φεβρουαρίου 2022.
– Και πόσο διαρκεί το πιστοποιητικό;
– Εκδίδεται εντός 14ημέρου από το πρώτο θετικό αποτέλεσμα και έχει τρίμηνη διάρκεια. Ουσιαστικά, η διάρκειά του είναι δυόμισι μήνες.
– Κι αν ξανανοσήσω;
– Δεν εκδίδεται δεύτερο πιστοποιητικό για την περίπτωσή σας.
– Γιατί; Το υπουργείο Υγείας θα αρνηθεί να πιστοποιήσει κάτι που όντως έχει συμβεί;
– Δεν είναι ευθύνη του υπουργείου Υγείας η έκδοση πιστοποιητικών, αλλά του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
– Έστω, είναι του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Αυτό θα αρνηθεί να πιστοποιήσει κάτι που αποδεδειγμένα μου έχει συμβεί;
– Δεν μπορώ να τοποθετηθώ πάνω σε αυτό, κύριε».
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα