ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 03/03/2022

Μία από τις πιο σωστές και ψύχραιμες εθνικές τοποθετήσεις για το ζήτημα των ομογενών μας στην Ουκρανία γράφτηκε από τον Γιάννη Παναγιωτακόπουλο. Αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο facebook και αναφέρει τα ακόλουθα: «Επαναπατρισμός = Επάνοδος στην πατρίδα… H χρήση της λέξεως “επαναπατρισμός” για τις ενέργειες απομάκρυνσης των Ελλήνων της Ουκρανίας από τις εστίες τους και μεταφοράς τους στο ελλαδικό κρατίδιο δεν είναι λάθος μόνο λόγω της άγνοιας των ελληνικών που συχνά πυκνά επιδεικνύουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι, αλλά είναι και ιδεολογικά φορτισμένος με την ιδεοληψία του ελλαδισμού.

» Οι Έλληνες της Ουκρανίας, της νοτίου Ρωσίας, της Γεωργίας και γενικώς του Πόντου και της Μαύρης Θάλασσας ζουν εκεί από τον 6ο π.Χ. αιώνα. Πατρίδα τους είναι η γη των πατέρων και των παππούδων τους, με ρίζες και λείψανα τριών χιλιετιών. Πατρίδα τους είναι η Ουκρανία, η Ρωσία, η Γεωργία κ.ο.κ. διότι εκεί είναι τα χωριά τους, οι πόλεις τους, ο τόπος τους.

» Το να εγκαταλείψουν τον τόπο τους και να μεταφερθούν σε έναν άλλο, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, δεν ονομάζεται “επαναπατρισμός”, αλλά ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ…

» Αν το ελλαδικό προτεκτοράτο θέλει να τους βοηθήσει σε κάτι, καλό θα ήταν να προσπαθήσει να διασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας για τα χωριά και τις πόλεις τους, και να αφήσει τις ξεκάθαρες και αχρείαστες τοποθετήσεις με τη μία ή την άλλη μεριά των εμπολέμων. Διότι τον λογαριασμό αυτών των τοποθετήσεων θα τον πληρώσουν πρώτοι οι Ελληνες της Ουκρανίας και της Ν. Ρωσίας.

» Αυτοί γνωρίζουν πολύ καλύτερα από τους υπαλλήλους του ελλαδικού ΥΠ.ΕΞ. με ποιους πρέπει να είναι ή να μην είναι, πώς να ελιχθούν ανάμεσα σε αντιμαχόμενους πληθυσμούς και πώς να επιβιώσουν σε συνθήκες άγριες. Το κάνουν 27 αιώνες τώρα με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία…»
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα