ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 11/03/2022

➤ Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας των Διεθνών Σχέσεων στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας και ένας από τους σημαντικότερους διανοουμένους της Ρωσίας.

➤ Αυτές τις ημέρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια τοποθέτησή του, που αξίζει να διαβαστεί. Τα βασικά της σημεία είναι τα ακόλουθα:

➤ «Δεν πρόκειται για πόλεμο με την Ουκρανία. Είναι μια σύγκρουση με την παγκοσμιοποίηση ως αναπόσπαστο πλανητικό φαινόμενο. […]

➤ Η Ρωσία απορρίπτει τα πάντα στην παγκοσμιοποίηση: τη μονοπολικότητα, τον ατλαντισμό, από τη μία, και τον φιλελευθερισμό, την αντι-παράδοση, την τεχνοκρατία, τη Μεγάλη Επανεκκίνηση (Grande Reset) με μία λέξη, από την άλλη. Είναι σαφές ότι όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποτελούν μέρος της ατλαντικής φιλελεύθερης ελίτ. […]

➤ Η Ρωσία έχει χαράξει έναν δρόμο για να οικοδομήσει τον κόσμο της, τον πολιτισμό της. Και τώρα έγινε το πρώτο βήμα. Ομως, εθνικά κυρίαρχος μπροστά στην παγκοσμιοποίηση δεν μπορεί παρά να είναι ένας μεγάλος χώρος, μια ήπειρος-κράτος, ένας πολιτισμός-κράτος. Καμία χώρα δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια πλήρη αποσύνδεση για πολύ.

➤ Η Ρωσία δημιουργεί ένα παγκόσμιο πεδίο αντίστασης. Η νίκη του παγκόσμιου πεδίου αντίστασης θα ήταν νίκη για όλες τις εναλλακτικές δυνάμεις, τόσο δεξιές όσο κι αριστερές, και για όλους τους λαούς. Ξεκινάμε, όπως πάντα, τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες διαδικασίες.

➤ Τι σημαίνει η ρήξη της Ρωσίας με τη Δύση; Είναι η σωτηρία. Η σύγχρονη Δύση, όπου θριαμβεύουν οι Ρότσιλντ, Σόρος, Σβαμπ, Μπιλ Γκέιτς και Ζάκεμπεργκ, είναι ό,τι πιο αηδιαστικό στην ιστορία του κόσμου.

➤ Δεν είναι πια η Δύση του ελληνορωμαϊκού μεσογειακού πολιτισμού, ούτε ο χριστιανικός Μεσαίωνας ούτε ο βίαιος και αντιφατικός 20ός αιώνας. Είναι νεκροταφείο των τοξικών αποβλήτων του πολιτισμού, είναι αντι-πολιτισμός. Και όσο πιο γρήγορα και πιο ολοκληρωτικά η Ρωσία αποσπαστεί από αυτήν τόσο πιο γρήγορα επιστρέφει στις ρίζες της. Σε τι; Χριστιανική, ελληνορωμαϊκή, μεσογειακή… ευρωπαϊκή… […]

➤ Η ρήξη με τη Δύση δεν είναι ρήξη με την Ευρώπη. Είναι μια ρήξη με τον θάνατο, τον εκφυλισμό και την αυτοκτονία. Είναι το κλειδί για την ανάκαμψη. Κι η ίδια η Ευρώπη, οι λαοί της Ευρώπης, θα πρέπει να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας: ανατρέψτε την αντεθνική παγκοσμιοποίηση, χούντα.

➤ Να χτίσουμε ένα αληθινό ευρωπαϊκό σπίτι, ένα ευρωπαϊκό παλάτι, έναν ευρωπαϊκό καθεδρικό ναό».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα