ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 14/03/2022

➤ Πώς μπορείς να καταλάβεις αν κάποιος είναι Ελληνας; Τον ρωτάς το όνομα της πόλης στην οποία βρίσκεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας. Τον ρωτάς ποια είναι η πόλη που λειτούργησε ως πρωτεύουσα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Οι 9.999 στους 10.000 θα σου πουν η Κωνσταντινούπολη. Οποιος απαντήσει «Ιστανμπούλ» πιθανότατα θα είναι κάποιος τουρίστας ή πρόσωπο που έχει αποκοπεί πλήρως από την κοινή αντίληψη για το Γένος των Ελλήνων.

➤ Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανήκει στην κατηγορία τού ενός στους 10.000 που, αντί για Κωνσταντινούπολη, προτίμησε να την αποκαλέσει «Ιστανμπούλ» (με λατινικούς χαρακτήρες) σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

➤ Αυτή την απρέπεια στη συλλογική μνήμη και σε ό,τι ιερότερο κουβαλούν στις καρδιές τους οι Ελληνες δεν τη διέπραξε τυχαία, αλλά με αφορμή την επίσκεψή του στην Πόλη για να συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν. Είναι σαφές το μήνυμα που στέλνει στους Τούρκους ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

➤ Στο newsbreak.gr διαβάσαμε τα εξής για την πρωθυπουργική ανάρτηση:

➤ «Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η κίνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να αναφερθεί στην Κωνσταντινούπολη με την ονομασία Istanbul.

➤ »Προκαλεί ο πρωθυπουργός, αφού με ευκολία φαίνεται να απεμπολεί το όνομα της Πόλης, σε μια περίοδο μάλιστα που η γείτονα δεν σταματά τις προκλήσεις με καθημερινές παραβιάσεις τόσο του ελληνικού εναέριου χώρου όσο και των θαλάσσιων συνόρων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ποζάρει περιχαρής δίπλα στους Τούρκους αξιωματούχους και αναφέρει χαρακτηριστικά πως βρίσκεται στην Istanbul, ξεχνώντας μάλλον την ιστορική Πόλη».
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα