ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 29/03/2022

➤ Επί έναν μήνα (και βάλε) προκεχωρημένη μονάς τηλεοπτικών καταδρομών έχει αναλάβει την επιχείρηση της «ενημερώσεως» του κοινού επί στρατιωτικών θεμάτων.

➤ Πολλά μαρκούτσια μεταμορφώθηκαν σε κανόνια και πολλές απόψεις σε βλήματα, που εκτοξεύονται μαζικά εναντίον των τηλεθεατών. Σχολιάζοντας τον ορυμαγδό της παραπληροφόρησης αλλά και της ασχετοσύνης που κυριαρχεί σε τμήμα των ΜΜΕ, ο αντισυνταγματάρχης ε.α. Χρήστος Χρηστίδης έγραψε τα παρακάτω:

➤ «Γνωρίζετε ότι οι Επιθετικές Επιχειρήσεις έχουν τέσσερις μορφές (ή τέσσερα στάδια, αν προτιμάτε); Προέλαση, Επίθεση, Εκμετάλλευση, Καταδίωξη.

➤»Γνωρίζετε ότι Αμυνα είναι εκείνη η Στρατιωτική επιχείρηση που σκοπό έχει την απορρόφηση της επιθετικής ισχύος του αντιπάλου μέχρις ότου ο αμυνόμενος μπορέσει να αναλάβει επιθετική πρωτοβουλία;

➤»Γνωρίζετε τι είναι οι Γενικές Προφυλακές, τι οι Προφυλακές Μάχης κ.ο.κ. τι δυνάμεως είναι ανάλογα με τον κύριο όγκο και τον Σχηματισμό που μάχεται; Γνωρίζετε τι είναι τα Ουσιώδη Στοιχεία Πληροφοριών; […] Βλέπετε μήπως καμιά γραμμή αμύνης; Βλέπετε πουθενά γραμμές επιβραδύνσεως; (Αλλη μορφή αμυντικών επιχειρήσεων αυτή και μάλιστα η πιο δύσκολη).

➤»Βλέπετε πουθενά τους Ουκρανούς να αντεπιτίθενται; Βλέπετε πουθενά αρματομαχίες για τις οποίες ενδείκνυται το αναπεπταμένο του εδάφους της Ουκρανίας;

➤»Βλέπετε πουθενά συγκέντρωση δυνάμεων (εκτός από το Ρωσικό κομβόι που όλοι αναρωτιόσαστε τι είναι) του Ουκρανικού Στρατού, ένδειξη ανάληψης επιθετικής πρωτοβουλίας; […] Τέλος, και γιατί έσκασα, διαπιστώνω με τις μικρές και ταπεινές μου γνώσεις, γιατί εγώ δεν διοίκησα ούτε Ταξιαρχία ούτε Μεραρχία ούτε τίποτε από αυτά, ότι η Ρωσία διεξάγει έναν “χειρουργικό” πόλεμο χωρίς να γνωρίζω τους ΑΝΣΚ και τον τελικό στόχο.

➤»Η Ουκρανία απλά αμύνεται του πατρίου εδάφους, χωρίς όμως και αυτή να έχει σχέδιο αντεπίθεσης. Μια παρατήρηση και κλείνω. Αν η Ρωσία ήθελε να ισοπεδώσει το Κίεβο, το Χάρκοβο και άλλες πόλεις με Στρατηγικούς βομβαρδισμούς από αέρος, θα το είχε κάνει και μάλιστα την 1η μέρα για να έχει λιγότερα θύματα όπως οι ΗΠΑ στο Ιράκ.

➤»Δεν το έχει κάνει και άρα κάποιο άλλο σχέδιο έχουν εκπονήσει οι Ρώσοι. Αναμένω κι εγώ ως απλός θεατής και έχοντας και μια γνώμη παραπάνω από αυτούς που δεν έχουν».
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα