ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 06/04/2022

➤Σαν σήμερα το 1941 οι Γερμανοί επιτέθηκαν εναντίον της Ελλάδας. Περίμεναν περίπατο, αλλά στα οχυρά Ρούπελ «εισέπραξαν» σφαίρες και σφοδρή αντίσταση. Τελικά οι βάρβαροι πέρασαν, αλλά τους δείξαμε ότι δεν είμαστε σαν εκείνους.

➤Εμείς, όταν κατελήφθη η χώρα δεν καθίσαμε ήσυχοι. Υψώσαμε ανάστημα, αντισταθήκαμε, ματώσαμε, πεινάσαμε. Εκείνοι, όταν η δική τους χώρα κατελήφθη κάθισαν ήσυχοι σαν τρομαγμένα παιδάκια.

➤Αφενός δεν προέβαλαν αντίσταση επειδή γνώριζαν ότι είχαν όλο το άδικο του κόσμου – κι εκείνοι που ξέρουν ότι έχουν άδικο δεν έχουν και πολλά κουράγια για ηρωισμούς.

➤Αφετέρου οι Γερμανοί δεν προέβησαν σε αντιστασιακή δράση διότι δεν είναι Ελληνες, που πολεμούν αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Οι Γερμανοί είναι γενναίοι εκ του ασφαλούς. Δώσ’ τους χωριό με αόπλους, αμάχους, γυναικόπαιδα, να σ’ το κάψουν στο λεπτό. Δώσ’ τους, όμως, τον Κόκκινο Στρατό στο Βερολίνο να τους δεις για πότε γίνονται γατάκια του καναπέ.

➤Είναι κρίμα που η Ελλάδα τούς τη χάρισε και δεν τους πάτησε στον κάλο την περίοδο που μπορούσαμε σχετικά εύκολα να πάρουμε μεγάλο μέρος από τις πολεμικές επανορθώσεις που μας χρωστούν και το θηριώδες ποσό από το αναγκαστικό δάνειο που έλαβαν από τη χώρα μας.

➤Ας όψονται οι ηγεσίες που οι Γερμανοί τα πρώτα χρόνια της ειρήνης «κρατούσαν» κάποια πρόσωπα-κλειδιά (και «κρατούν» ακόμα αρκετούς, με ένοχα μυστικά). Οι απόγονοι των εισβολέων, τελικά, δεν πρόκειται να σωθούν ούτε με τα λαδώματα που έχουν κάνει σε αξιοθρήνητες ελληνόφωνες ηγεσίες ούτε έχοντας ως «ασπίδα» την Ευρωπαϊκή Ενωση και δόρυ τους, το ευρώ.

➤Όμως, επειδή τίποτε στο σύμπαν δεν είναι δωρεάν και όλα τα «δέματα», τελικά, παραδίδονται στον τελικό παραλήπτη, οι Γερμανοί θα πληρώσουν και σε εμάς και σε όλους τους άλλους τα οφειλόμενα.

➤Και το σύμπαν δεν είναι τυχαίο, δεν είναι ένα άθροισμα τυφλών δυνάμεων, αλλά ένα άψογο σύστημα φτιαγμένο από τον Θεό. Κι ο Θεός θα μεριμνήσει για το ξεκαθάρισμα αυτού του μεγάλου, ηθικού και υλικού λογαριασμού.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα