ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Μ. Παρασκευής 22/04/2022

➤Ο διευθυντής του ραδιοφώνου του Σκάι ονομάζεται Βασίλης Χιώτης. Ενα από τα -δυστυχώς λίγα- χαριτωμένα γνωρίσματα της δημόσιας παρουσίας του είναι το γεγονός ότι προφέρει με ιδιαίτερο τρόπο δύο ημίφωνα σύμφωνα: το (υγρό) λ και το (ένρινο) ν.

➤Ο κ. Χιώτης, κάθε φορά που προφέρει λέξη με αυτά τα σύμφωνα, η οποία ακολουθείται από τα φωνήεντα η, ι, υ ή τα δίψηφα φωνήεντα ει, οι, προσθέτει πριν από το φωνήεν το αρχαιότατον ημίφωνο γιωτ, το γνωστό σε όλους j.

➤Ας δώσουμε μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα του τύπου της χιώτειας προφοράς: Νjίκος, Βασίλjης, νjηπενθές, λjύρα, λjοιπόν, Νjείλος, βολjίδα.

➤Αυτή η ιδιαιτερότητα, η οποία παραπέμπει σε ντοπιολαλιά, είναι το ατού του. Δυστυχώς, υπάρχει και το… μείον του, το οποίον είναι οι απόψεις του.

➤Μία εξ αυτών τη διατύπωσε στην τηλεόραση του Σκάι, όπου είπε: «Να μη μιζεριάζουμε μέρα που είναι, τα 50 ευρώ δεν είναι λjίγα, τα 600 ευρώ τον χρόνο, αν τα αθροίσεις, πάλjι είναι πολλά»!

➤Λίγα είναι, κύριε Χιώτη, τα 50 ευρώ, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε χρεώνει, με τις δικές του εσφαλμένες πολιτικές, με 5.000 και 10.000 ευρώ ετησίως, που κοστίζει η λαίλαπα των ανατιμήσεων στα καταναλωτικά αγαθά, στην ενέργεια και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

➤Επίσης, είναι κάπως προκλjητικό να απευθύνεται ένας καλοπλjηρωμένος δημοσιογράφος στον λαό, που υποφέρει εδώ και 12 χρόνια από οικονομική δυσπραγία και πανδημίες, και να του υποδεικνύει να μη… μιζεριάζει.

➤Αυτού του είδους οι συμβουλές ακούγονται πιο πολύ σαν δούλεμα και πρόκληση. Σαν να λέμε «και πολjύ σού πάει το πενηντάρικο, λjιγούρη. Τσάκωσέ το τώρα και μην γκρινιάζεις».

➤Ο κ. Χιώτης προφανώς δεν το λέει για να ακουστεί έτσι, αλλά έτσι ακούγεται.

➤Επιπλέον, η κριτική στα ψίχουλα που πετάει από το χλjιδάτο τραπέζι της εξουσίας στο… πόπολο ο ζάπλουτος Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι μιζέρια, είναι επιβαλλόμενη αντίδραση σκεπτομένων ανθρώπων.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα