ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 27/04/2022

➤ Μεγάλος πανικός στο διαδίκτυο για την εξαγορά του twitter από τον πολυδισεκατομμυριούχο Ιλον Μασκ. Και η Φατμέ στο Γενί Τζαμί ξέρετε τι έκανε και δεν χρειάζεται να το επαναλάβουμε.

➤ Οι μεν λένε ότι θα αφήσει το twitter ελεύθερο και -κατ’ επέκτασιν- θα αυξηθεί συνολικά το επίπεδο των ψηφιακών ελευθεριών που θα απολαμβάνουν οι άνθρωποι.

➤ Οι δε είναι σίγουροι ότι αυτή η «πλατφόρμα» θα γίνει το βασίλειο του λαϊκισμού, ένα ξέφραγο αμπέλι όπου θα αλωνίζουν οι οπαδοί της άκρας Δεξιάς και θα διαταράξουν το αρμονικό οικοσύστημα, που αφήνει ελεύθερα να εκφράζονται όλες οι φωνές – αρκεί να συμφωνούν με τις καθεστηκυίες «αλήθειες».

➤Και οι δύο πλευρές, κατά την ταπεινή μας άποψη, έχουν χάσει τον στόχο. Το twitter, το facebook, το Instagram και οι λοιπές πλατφόρμες είναι ισπανικές γαλέρες που περιμένουν εθελοντές δούλους για να τραβήξουν κουπί ώστε να γίνουν ακόμα πιο πλούσιοι οι πλοιοκτήτες και οι καπεταναίοι.

➤Αυτές οι «πλατφόρμες» λειτουργούν σαν αδειανές εφημερίδες που έχουν δισεκατομμύρια συντάκτες, οι οποίοι βγάζουν τα εσώψυχά τους εκεί μέσα, γεμίζοντας τον άδειο χώρο, με μοναδική αμοιβή τους μερικά ψωρολάικ.

➤Ωραίο κόλπο, βρε παιδιά. Να αμείβεσαι με την ευαρέσκεια των άλλων. Να, όπως συμβαίνει με πονηρούς επιχειρηματίες, οι οποίοι μοιράζουν αξιώματα στους αγγαρειομάχους και ουδέποτε δίνουν μισό σεντ αύξηση.

➤Η καλύτερη λύση για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να τους τραβήξεις την πρίζα, αφαιρώντας το ενδιαφέρον σου από αυτά.

➤Καλύτερα κάποιοι λίγοι να σου εκφράζουν την ευαρέσκειά τους από κοντά παρά χιλιάδες εκ του μακρόθεν, βρίζοντάς σε κι από πάνω λόγω εμπάθειας, φθόνου και διάφορων άλλων δυσεξήγητων ψυχολογικών συνδρόμων.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα