ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 03/05/2022

➤Πώς διακρίνουμε μια κυβέρνηση με αντίληψη και πρακτικές τριτοκοσμικού τύπου από μια κανονική; Η μπανανοκυβέρνηση φροντίζει κάθε τόσο να ενημερώνει τους υπηκόους ότι η εφαρμογή των νόμων εναπόκειται στο πώς θα ξυπνήσει, θα κοιμηθεί ή θα… ανακουφιστεί ο σατράπης -απόλυτος μονάρχης- βεζίρης ή σπαχής.

➤Οι κανονικές κυβερνήσεις δεν ενημερώνουν για τέτοια. Εμπιστεύονται τους θεσμούς και τις Αρχές, οι οποίες κάνουν τη δουλειά τους δίχως να χρειάζονται άνωθεν παρεμβάσεις.

➤Στην Ελλάδα, ακόμα κι όταν κάποιος κλοτσάει ένα γατάκι και το ρίχνει στη θάλασσα, πρέπει να παρέμβει ο υπουργός «Προστασίας» του Πολίτη (ή να δείξει ότι παρεμβαίνει) για να ενεργοποιηθούν τα αντανακλαστικά των διωκτικών Αρχών.

➤Το είδαμε να συμβαίνει χθες, όταν η Ελληνική Αστυνομία έφτασε στο σημείο να ανακοινώνει τα ακόλουθα: «Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος (φωτό) επικοινώνησε με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα και με τον διοικητή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικό διευθυντή Βασίλη Παπακώστα, ζητώντας να βρεθεί ο δράστης που κλότσησε γατάκι για να πέσει στη θάλασσα. Ο υπουργός ανέφερε ότι θα γίνουν όσα προβλέπει ο νόμος για την προστασία των ζώων».

➤Και δεν βρέθηκε ένας ανώτατος αξιωματικός να θεωρήσει προσβολή το γεγονός ότι ο υπουργός που έχει αναλάβει την πολιτική επίβλεψη των διωκτικών Αρχών παρεμβαίνει ζητώντας από τους αστυνομικούς να… δουλέψουν. Αν υπήρχε κάποιος με ευθιξία, θα απαντούσε στον κ. Θεοδωρικάκο ότι είναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ οι αστυνομικοί να πράττουν το καθήκον τους και δεν χρειάζεται παρέμβαση πολιτικού για να το κάνουν.

➤Είναι κάκιστο μήνυμα προς τους πολίτες να απαιτείται υπουργική ή και πρωθυπουργική παρέμβαση για να γίνει κάτι που προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.

➤Για κάθε άθλιο που κακοποιεί ζώα, για κάθε εγκληματία που στρέφεται κατά της ζωής, της τιμής, της σωματικής ακεραιότητας και της περιουσίας των Ελλήνων οι Αρχές ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ από μόνες τους να κάνουν τα δέοντα.

➤Αυτονόητη υποχρέωση των πολιτών είναι να στέλνουν κάθε τόσο, με την ψήφο τους, τους τριτοκοσμικά σκεπτόμενους και ενεργούντες πολιτικούς στα σπίτια τους.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα