ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 12/05/2022

➤Μετά το γκρέμισμα της βιβλιοθήκης στο ΑΠΘ από τους αναρχικούς με τις βαριοπούλες, το σύνθημα που μας ενώνει είναι ένα: «Παιδεία με σφρίγος, Άγγελος Συρίγος!»

➤Τον Ιούλιο του 2019, περίπου τρία χρόνια πριν από τη μετατροπή τής υπό κατασκευήν βιβλιοθήκης του ΑΠΘ σε… γιαπί, 29.310 εκλογείς της Α΄ Αθηνών σταύρωσαν τον κ. Συρίγο, ελπίζοντας ότι θα συνέβαλλε τα… μάλα (όπως λέει και ο τηλεοπτικός καθηγητής Βυζαντινολογίας Κωνσταντίνος Κατακουζηνός στη σειρά του ΑΝΤ1) στην καταπολέμηση της βίας στα πανεπιστήμια.

➤Ηρθε πέμπτος σε σταυρούς στην Α΄ Αθηνών, η Ν.Δ. εξέλεξε σεπτούς επτά βουλευτές, και έτσι ο πανεπιστημιακός καθηγητής εισήλθε με δόξα και τιμή στην ελληνική Βουλή.

➤Ενας από τους άσους που είχε στο μανίκι της η κυβέρνηση της Ν.Δ. για την αποκατάσταση της ευνομίας στα ΑΕΙ ήταν η πανεπιστημιακή αστυνομία.

➤Ο κ. Συρίγος, στην πρώτη του συνέντευξη από τη στιγμή που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιό του (εφημερίδα «Τα Νέα», 25/01/2021), έλεγε μεταξύ άλλων για την πανεπιστημιακή αστυνομία: «Η ελεγχόμενη είσοδος στα ΑΕΙ θα περιορίσει τη βία και την ανομία. […] Οι αστυνομικοί ειδικοί φρουροί, που θα στελεχώνουν τις Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, δεν θα φέρουν πυροβόλα όπλα. Για λόγους αυτοπροστασίας θα φέρουν αστυνομική ράβδο.

➤»Θα έχουν επίσης και χειροπέδες για την αντιμετώπιση ποινικών αδικημάτων, για να μπορούν να συλλάβουν κάποιον, επί παραδείγματι».

➤Τι απέγινε με τις διακηρύξεις; Τα αναμενόμενα. Ούτε πανεπιστημιακή αστυνομία υπάρχει ούτε αστυνομική ράβδος. Μόνο οι βαριοπούλες των αναρχικών υπάρχουν και υπουργικές αναρτήσεις στο twitter.

➤Μια από τις πολλές αναρτήσεις έγινε από τον κ. Συρίγο και ανέφερε τα εξής:

➤«Η βιβλιοθήκη του τμήματος Βιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα γίνει οπωσδήποτε, η βία θα ξεριζωθεί. Θα φυλάμε και τα ντουβάρια πλέον».

➤Μέγιστη επιτυχία στην εκπλήρωση υπουργικών καθηκόντων η φύλαξις ντουβαριών!
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα