ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 01/06/2022

➤Δομικό στοιχείο του σύμπαντος, νόμος, βασική αρχή: Oπου δράση και αντίδραση.

➤Αν επιθυμούμε να βρεθούμε σε «τόπο» όπου οι δράσεις δεν φέρουν αντιδράσεις, οι πράξεις και η άσκηση ισχύος δεν έχουν συνέπειες, τότε πρέπει να τον αναζητήσουμε στο πεδίο της θεολογίας, όχι στη δημόσια σφαίρα.

➤Oπερ μεθερμηνευόμενο: Oταν εκθέτεις σε δημόσια θέα στιγμές από την καθημερινότητά σου αυτομάτως ενεργοποιείς τη διαδικασία της κρίσης.

➤Oσοι/ες δουν τα πεπραγμένα σου μπορεί να τα σχολιάσουν θετικά, αλλά ενδέχεται να τους φανούν από αδιάφορα έως και αρνητικά. Δηλαδή, μπορεί να σου πουν «καλέ, μούρλια είναι οι απόψεις σου», «σου πάει πολύ η λεοπάρ φούστα με τις δερμάτινες σαγιονάρες», «τι πράγματα είναι αυτά που λες; Σύνελθε», «μα, τι απαίσιο πουκάμισο είναι αυτό!», «νύσταξα με το κείμενό σου», «από υπερβολικό μέχρι πρόστυχο το ντεκολτέ σου».

➤Αν δεν θέλεις να σε κρίνουν ή, ακόμα κι όταν σε κρίνουν, να μη σε κάνουν τελατίνι με την αρνητικότητά τους, κράτα τα εν οίκω εν… οίκω και οι δημόσιες εμφανίσεις σου να είναι προσεκτικές.

➤Εδώ οι μάζες σταύρωσαν τον Χριστό, που ήλθε να μας σώσει, ανέσταινε νεκρούς, έλεγε τα ορθά και τα δίκαια και είναι Υιός του Θεού, και θα διστάσουν να κάνουν εσένα με τα κρεμμυδάκια, που απλώς κάνεις φιγούρα και θέλεις να τραβάς την προσοχή;

➤Δείξε ό,τι θέλεις και πράξε ό,τι νομίζεις -πάντα στα όρια του νόμου-, αλλά ετοιμάσου να τα ακούσεις κιόλας. Ετσι είναι η ζωή και δεν πρόκειται, τουλάχιστον σε αυτό, να αλλάξει.

➤Ηθικό δίδαγμα: Ενίοτε διαπιστώνεις ότι ο/η «μέσος/η πολιτικός» (αν έχει, τέλος πάντως, σχέση με την πραγματικότητα αυτός ο όρος) έχει πολύ μεγαλύτερα όρια αντοχών και ανοχών από τον/η μέσο/η ανθυποσελέμπριτι που νομίζει ότι ο πλανήτης Γη τού/τής χρωστά την ύπαρξή του.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα