ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 10/06/2022

Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος προσέφερε στο πανελλήνιο, αλλά και στην παγκόσμια κοινότητα ακόμα ένα τεκμήριο της μοναδικότητας του ημεδαπού πολιτικού συστήματος.

Μόνο εδώ θα μπορούσε να εμφανιστεί υπουργός Εθνικής Αμυνας, σε καιρό έντονης όξυνσης των σχέσεων με αρπακτικό γείτονα, και να παρομοιάσει ελαφρά τη καρδία το σύστημα διασφάλισης απορρήτου των Ενόπλων Δυνάμεων, για τις οποίες ο ίδιος φέρει την ευθύνη, με «ελβετικό τυρί».

Σε άλλη χώρα, αν γινόταν αυτό, ο υπουργός θα συνόδευε τη φράση του με μία παραίτηση: τη δική του. Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες Αρχές θα έκαναν τα δέοντα ώστε, αν οι υπουργικές αναφορές είχαν βάση, θα οδηγούσαν τους «ομιλητικούς» στο στρατοδικείο.

Η στάση του Νίκου Παναγιωτόπουλου απέναντι στις Ενοπλες Δυνάμεις και στην αξιοπρέπεια του προσωπικού τους αποτελεί μια φυσική συνέχεια της γενικότερης αντιμετώπισης που έχουν οι στρατιωτικοί από το πολιτικό σύστημα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ ο κ. Παναγιωτόπουλος χρησιμοποιώντας την παρομοίωση του «ελβετικού τυριού» στιγμάτισε μια σειρά αξιωματικών ως ακούσιους ή εκούσιους προδότες και συνέχισε την ημέρα του, θεωρώντας ότι όλοι είναι φοβισμένα ανθρωπάκια που θα ανέχονται τις ασχήμιες του για το μηνιάτικο.

Επιπλέον, είναι αχαρακτήριστη η στάση των άλλων κομμάτων, αλλά και των βουλευτών και μελών της κυβέρνησης που δεν κάλεσαν τις διωκτικές και τις δικαστικές Αρχές να παρέμβουν άμεσα για να διερευνήσουν τις καταγγελίες Παναγιωτόπουλου.

Υπάρχει σύστημα διαρροών εντός των Ενόπλων Δυνάμεων και οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, οι πολιτικοί προϊστάμενοι και τα μέλη του νομοθετικού σώματος κάνουν τους αμέριμνους παρατηρητές και σχολιαστές;

Φυσικά, η «οργή» Παναγιωτόπουλου δεν οφείλεται στα «τυριά» και στις υπόλοιπες σαχλαμάρες. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας εξοργίστηκε διότι υπάρχουν ευσυνείδητα στελέχη του υπουργείου του και αξιωματικοί που δεν βλέπουν με καλό μάτι την αποδυνάμωση της νησιωτικής άμυνας και μιλούν για τις… αβαρίες που γίνονται για χάρη της Ουκρανίας.

«Αισχρόν εστί το σιγάν της Ελλάδος πάσης αδικουμένης» έλεγε ο αρχαίος Αθηναίος ρήτορας και πολιτικός Δημοσθένης (384 π.Χ. – 322 π.Χ.), και είχε απόλυτο δίκιο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα