ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 14/06/2022

➤Επικίνδυνο το Άλσος Συγγρού. Για διάφορους λόγους. Ενας από αυτούς είναι οι αγέλες όχι αδέσποτων, αλλά δεσποζόμενων σκύλων, που αλωνίζουν στον χώρο.

➤Πολλά είναι χωρίς λουρί, όλα χωρίς φίμωτρο (αν και στην είσοδο υπάρχει πινακίδα που ορίζει ρητά ότι απαιτούνται και λουρί και φίμωτρο), και μερικά επιθετικά και γαβγίζουν (ενίοτε ορμούν) σε όποιον τυχαίνει να περνά από δίπλα.

➤Ειδικά τα μικρά παιδιά κινδυνεύουν από τέτοιου είδους απρόσμενες επιθέσεις, μια και φαντάζουν ευκολότεροι αντίπαλοι.

➤Στη φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης, ο οποίος δήλωσε ότι την τράβηξε Κυριακή, βλέπουμε μια αγέλη σκυλιών (οι περισσότεροι χωρίς λουριά) των οποίων οι δεσπότες θεώρησαν ορθό να τα πάνε στο γήπεδο να παίξουν!

➤Ενας από τους δεσπότες πετούσε μια μπάλα και αυτά ορμούσαν αλυχτώντας για να την αρπάξουν, πανικοβάλλοντας ένα μικρό παιδί που έπαιζε ποδόσφαιρο με τον πατέρα του στο γήπεδο.

➤Εκείνοι και εκείνες που είχαν φέρει τους μούργους τους για να παίξουν… μπάλα στο Αλσος Συγγρού αδιαφόρησαν για τις εκκλήσεις του γονέα να βάλουν λουρί στα σκυλιά και να μην τα ξαμολάνε στο γήπεδο – γνωρίζουν γαρ ότι ο χώρος είναι αφύλακτος και ουδείς θα τους γυρέψει τα ρέστα. Μπάτε, σκύλοι, αλέστε – κυριολεκτικά.

➤Μια προκλητική παράμετρος της υπόθεσης είναι ότι αρκετά από τα ανεύθυνα αφεντικά των σκύλων αντιμετωπίζουν τον χώρο σαν αφοδευτήριο, αλλά δεν μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικιδίων με τον ισχυρισμό ότι «εδώ είναι φύση, ποιος ενοχλείται;».

➤Επίσης προκλητικό είναι ότι θεωρούν αδύνατο να πάει κάτι στραβά με τα τετράποδά τους (ακόμα κι αν είναι ράτσες σε υπομανιακή κατάσταση, όπως τα ροτβάιλερ). «Είναι καλός, γιατί φοβάστε;» λένε και ζητάνε και τα ρέστα από εκείνους που δεν θέλουν τα σάλια ή τα… δόντια των ζώων πάνω τους.

➤Όλοι οι δεσπότες ζώων που έκαναν κακό σε ανθρώπους ήταν σίγουροι ότι οι Κέρβεροί τους ήταν… άκακοι.

➤Υπάρχει, άραγε, ίχνος υπευθύνου στο Άλσος Συγγρού για να προστατεύσει τους επισκέπτες από τις αγέλες των «καλών» σκύλων και τους ανεύθυνους ιδιοκτήτες τους;
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα