ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 15/06/2022

➤Ο Δημήτρης Οικονόμου, εκπομπάρχης στον Σκάι, δήλωνε χθες στη συμπαρουσιάστριά του ότι σκοπεύει να πάει διακοπές στην Κρήτη αφού το έχει υποσχεθεί στην Ντόρα Μπακογιάννη – κάτι που για τα παρωχημένα μοντέλα της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής ειδησεογραφίας φαντάζει αδιανόητο.

➤Είθισται στα δυτικά ΜΜΕ οι δημοσιογράφοι να μην είναι κολλητοί με πολιτικούς, να μην κάνουν μαζί διακοπές, να δείχνουν ότι και θέλουν και μπορούν να ελέγχουν την εξουσία – κι αν χαχανίζεις και διακοπάρεις και συντρώγεις με τους παμφάγους εξουσιαστάς, φαίνεσαι κι εσύ εξουσιαστής και όχι δημοσιογράφος.

➤Ομως, στον Σκάι αλλά και στην κυβέρνηση κάτι τέτοια θεωρούνται λεπτομέρειες, συζητήσεις για το φύλο των αγγέλων.

➤Να, ας πάρουμε για παράδειγμα το δελτίο ειδήσεων. Το εκφωνεί η Σία Κοσιώνη, η οποία είναι σύζυγος του Κώστα Μπακογιάννη, ανιψιού του πρωθυπουργού και δημάρχου Αθηναίων.

➤Ο Κώστας Μπακογιάννης είναι γιος της αδελφής του πρωθυπουργού, Ντόρας Μπακογιάννη, στην οποία ο εκπομπάρχης Δημήτρης Οικονόμου έχει υποσχεθεί να πάει στην Κρήτη για διακοπές.

➤Ο Σκάι μάλλον δεν δείχνει να είναι ακριβώς τηλεοπτικός σταθμός αλλά κάτι σαν μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη ή -έστω- υπουργείο, με δυνατότητα εκπομπής προγράμματος.

➤Οι δυτικοί, για τους οποίους υποτίθεται ότι κόβουν φλέβες οι «δικοί μας», θα έβγαζαν φλύκταινες αν έβλεπαν τόσο πολλές διαχύσεις και κολλητιλίκια πολιτικών με δημοσιογράφους.

➤Θα τα θεωρούσαν ενδείξεις -αν όχι αποδείξεις- διαπλοκής. Εδώ, πέρα βρέχει…

➤Στην πατρίδα μας, αρκετοί που ισχυρίζονται ότι ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα, πριν πάνε για την εργασία τους, στέλνουν αλειτούργητη όποια δυνατότητα έχουν να παρουσιάζουν αφιλτράριστα τα γεγονότα και να κρίνουν δίκαια πρόσωπα και καταστάσεις.

➤Απλώς φοράνε το κασκόλ του χουλιγκάνου της ΠΑΕ (Πολιτική Ανώνυμος Εταιρία) των συμφερόντων και πάνε ελαφρά τη καρδία για το μεροκάματο…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα