ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 07/07/2022

➤Στην εικόνα 1 βλέπουμε ένα κυκλαδικό ΕΙΔΩΛΙΟ (γυναικείο, που χρονολογείται γύρω στο 2800 π.Χ. – 2300 π.Χ.). Το ειδώλιο, σύμφωνα με το λεξικό, είναι «μικρού μεγέθους ομοίωμα μορφής ανθρώπου, ζώου ή και αντικειμένου».

➤Στην εικόνα 2, κάτω από κάθε βελάκι, βλέπουμε κι ένα ΕΔΩΛΙΟ κατηγορουμένου σε δικαστική αίθουσα. Το εδώλιο, σύμφωνα με το λεξικό, είναι «κάθισμα, έδρανο». Σε εδώλιο, σύμφωνα με το λεξικό, «κάθεται ο κατηγορούμενος κατά την ακροαματική διαδικασία της δίκης».

➤Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως κλασική περίπτωση ανελλήνιστου πολιτικού που μιλά ανούσια, με τσιτάτα, και δεν τον πολυκόφτει για την ουσία των λέξεων και το περιεχόμενο των εννοιών, χθες στη δευτερολογία του στη Bουλή αναφέρθηκε τρεις φορές στο ΕΙΔΩΛΙΟ του κατηγορουμένου.

➤Από ελληνικά, τζίφος ο πρωθυπουργός.

➤Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας, επιδεικνύοντας τη λατρεία του για τη «μαλλιαρή», τη «δημοτικιά» της συμφοράς, αναφέρθηκε κι αυτός τρεις φορές σε όρους όπως «πρωτομιλία» (αντί για «πρωτολογία») και «δευτερομιλία» (αντί για «δευτερολογία»).

➤Τοιούτοι γαρ ημίν έπρεπον αρχιερείς…

➤Η ελληνική γλώσσα εδώ και δεκαετίες βρίσκεται υπό διωγμόν από τους κλειδοκράτορες της πολιτικής, οικονομικής και «πνευματικής» εξουσίας.

➤Οταν επανακάμψει η γλώσσα μας θα βελτιωθεί η κατάσταση στην πατρίδα.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα