ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 12/07/2022

Η καταγγελία της Λίνας Κλείτου για το πάθημά της στο κηφισιώτικο εστιατόριο, όπου η σαλάτα μάνγκο-καλαμάρι που της σέρβιραν ήταν «αδιάγνωστη ως προς το καλαμάρι», έχει εμπνεύσει κόσμο και κοσμάκη.

Διαβάστε δύο από τις καλύτερες αφηγήσεις, πάνω στην κλείτια μανιέρα, που δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο. Την πρώτη υπέγραψε ο Thodoris Kotsarinis: «Χθες είχα μια δυσάρεστη εμπειρία σε ένα θεωρητικά καλό, λέμε τώρα, πανάκριβο γι’ αυτά που προσφέρει, restaurant. Πρόκειται για το #splinantero στον Αετό. Χειρότερη ξεπέτα στην εστίαση δεν έχω δει.

»Ο τραΐσος πατσάς ήρθε χλιαρός και χωρίς να υφίστανται τα βασικά χαρακτηριστικά του πιάτου. Το ξίγκι έκανε πέτσα γύρω γύρω και το σκορδοστούμπι ήταν αδιάγνωστο ως προς το σκόρδο. Επρεπε να επιμείνουμε να έρθει λιγδωμένη αλατιέρα και τη ρετσίνα τη στοίβαζαν στο καφάσι από τα Lidl, που την αγόρασαν, πλην όμως ξεχνούσαν να σου γεμίσουν το ποτήρι.

»Ζητήσαμε τρεις φορές να μας φέρουν έξτρα, εφτά μερίδες ψωμί για παπάρα δίπλα. Την τέταρτη το πετύχαμε. Ο λογαριασμός λες και παραγγείλαμε πρατίνα… Οι εστιάτορες, που μονίμως γκρινιάζουν, στηρίχτηκαν όσο κανείς στην κρίση. Κάπου πρέπει να σεβαστούν την πελατεία τους».

Εξαιρετικό ήταν και το κείμενο-φόρος τιμής στην κλείτιο λογοτεχνία που έγραψε ο Lambros Dermentzoglou:

«Θέλοντας να επιβεβαιώσω την αντίληψη της κυρίας Lina Kleitou για τον ολισθηρό δρόμο που έχει πάρει η haute cuisine εστίαση στη χώρα, προσθέτω στη μαύρη βίβλο της το εστιατόριο #Patsokilia στα Καμίνια.

»Ο ντουζλαμάς ήρθε κρύος με ζουλιέν κοπές, κυρίως στα ποδαράκια και στο στομάχι, ενώ θα περίμενε κανείς να είναι oblique. Το σκορδοστούμπι από μαύρο σκόρδο και γιούζου στερούνταν ικανής ποσότητας σκόρδου και το μπούκοβο ήταν εμφανώς ξεθυμασμένο. Τέλος, ζητήσαμε τρεις φορές σαμπανιέρα για το χύμα γιοματάρι που παραγγείλαμε με προέλευση από το καρβουνιάρικο του Λιάκουρα. Η αδιαφορία του γκαβο-Θανάση του σερβιτόρου, παρά τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις μας, μας ανάγκασε να το καταναλώσουμε 2,3°C πάνω από την επιτρεπόμενη θερμοκρασία. Πόσο να αντέξουμε πια με τον κάθε Μπυθουλαίο, που νομίζει πως είναι ο Alain Ducasse;»

Η Λίνα Κλείτου μπορεί να μην κατόρθωσε να μπει στη Βουλή ως βουλευτίνα με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά έχει κατακτήσει μια θέση στην ελληνική λογοτεχνία.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα