ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 15/07/2022

➤Εστάλη στη στήλη αγγελτήριο τελέσεως μνημοσύνου και το δημοσιεύουμε ως έχει:

➤«Την 17ην Ιουλίου 2022, Κυριακή των Αγίων Πατέρων, και ώρα 10 π.μ. θα τελεστεί στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας το καθιερωμένο και κατ’ έτος τελούμενο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκως σφαγιασθέντων πατέρων και αδελφών μας υπό των στυγερών και πωρωμένων αδελφοκτόνων εαμοκομμουνιστών.

➤»Καλούνται οι τιμώντες την μνήμη των αθώων θυμάτων και την υπέρτατη θυσία τους προσερχόμενοι να προσευχηθούν, μαζί με τους οικείους των θυμάτων, στον Υψιστο, για την ανάπαυση των ψυχών των προσφιλών μας νεκρών. Θα μιλήσει η φιλόλογος Πένη Καχριμάνη».

➤Το 1944, στον Φενεό Κορινθίας γράφτηκε μια από τις αιματηρότερες σελίδες της εγκληματικής ιστορίας του ΚΚΕ.

➤Εκεί χρησιμοποιήθηκαν ως δεσμωτήριο των συμμοριτών δολοφόνων η Μονή του Αγίου Γεωργίου και ως τόπος θυσίας αθώων ανθρώπων ένα βάραθρο.

➤Στο βάραθρο οδηγούσαν οι κουκουέδες οικογένειες ολόκληρες, έσφαζαν τα παιδιά μπροστά στους γονείς, εγκύους, ηλικιωμένους, πιτσιρίκια, και εκεί έριχναν τα κορμιά τους ώστε να είναι αδύνατη η ανάσυρσή τους.

➤Το ΚΚΕ είχε προγράψει σημαντικό ποσοστό του ντόπιου πληθυσμού, ακολουθώντας σταλινικές πρακτικές μαζικών εκκαθαρίσεων, και διέπραξε τούτο το φρικτό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας – ένα από τα πολλά που έχει κάνει στην αιματοβαμμένη διαδρομή του.

➤Η μνήμη είναι ακόμα ζωντανή. Οι συγγενείς των θυμάτων θυμούνται όσα έχουν συμβεί και συρρέουν κάθε καλοκαίρι στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού Κορινθίας για να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων τους.

➤Σ’ αυτό το μνημόσυνο, αλλά και στα υπόλοιπα που γίνονται για τους σφαγιασθέντες από το ΚΚΕ πηγαίνουν και άνθρωποι με φιλότιμο και εθνικές ευαισθησίες, που νιώθουν όλους τους αδικημένους αυτού του τόπου ως συγγενείς τους.

➤Στη φωτογραφία βλέπουμε το σημείο όπου οι δολοφόνοι της ΟΠΛΑ (οι δολοφόνοι του ΚΚΕ) πετούσαν τα πτώματα των θυμάτων τους.

➤Αιωνία η μνήμη των θυμάτων του ΚΚΕ.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα