ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 25/08/2022

➤Με αισθήματα βαθυτάτης συγκινήσεως, στα όρια της εκστάσεως, άκουσαν οι πολυπληθείς οπαδοί του Αντώνη Σαμαρά την είδηση για τη σύσταση ιδρύματος με την επωνυμία «Ιδρυμα Αντώνη Σαμαρά».

➤Ενα τέτοιο ίδρυμα ήταν αυτό που έλειπε από την πατρίδα – μια και τα έχει σχεδόν όλα. Ακόμα και Ιδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη διαθέτει.

➤Μία από τις προτάσεις της στήλης για τις δραστηριότητες και τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος είναι η λειτουργία μουσείου Αντώνη Σαμαρά. Εκεί θα μπορούν να εκτεθούν και τα πολεμικά παράσημα, οι εύφημες μνείες και οι λοιπές διακρίσεις που έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του.

➤Ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι μόνο ο φλογερός πατριώτης επί των ημερών του οποίου ως υπουργός Εξωτερικών άνοιξαν τα σύνορα και γέμισε η Ελλάδα με Αλβανούς κακοποιούς που το ‘σκασαν από τα κάτεργα της γείτονος.

➤Ο Αντώνης Σαμαράς είναι και ο πρωταθλητής των εθνικών αγώνων που πάλεψε για να μεγαλώσει την εδαφική επικράτεια της πατρίδος.

➤Ακόμα θυμούνται το απαράμιλλο θάρρος του στις ναυμαχίες και τα ρεσάλτα που έκαναν στις τουρκικές ναυαρχίδες οι αξιωματικοί του στο Πολεμικό Ναυτικό – και μετά, μόλις δούμε στις προθήκες τα παράσημα του Σαμαρά, θα ξυπνήσουμε όλοι, μια και επρόκειτο για όνειρο.

➤Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πολέμησε τους Τούρκους στη θητεία του. Μόνο το ΠΑΣΟΚ πολέμησε ως νεοδημοκράτης βουλευτής και υπουργός για να συγκυβερνήσει μαζί του ως πρωθυπουργός.

➤Είναι παγκοίνως γνωστό ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπηρέτησε επί 9 (ολογράφως εννέα) ολόκληρους μήνες στο Πολεμικό Ναυτικό!

➤Ευτυχώς για όλους μας, ο ανυπότακτος αντιμνημονιακός πατριώτης δεν κατέβαλε φόρο του δικού του αίματος για τα εθνικά δίκαιά μας. Απλώς κατέβαλε περίπου 21 χιλιάρικα (δραχμές, όχι ευρώ) για να εξαγοράσει τμήμα της θητείας του.

➤Στο μουσείο Αντώνη Σαμαρά προτείνουμε να εκτεθούν και αυθεντικά αντίτυπα από τα προγράμματα «Ζάππειο 1» και «Ζάππειο 2», φυλλάδια από την πιτσαρία που είχε ιδρύσει στην Αμερική, ψηφοδέλτια της μακαρίτισσας της Πολιτικής Ανοιξης και αντίγραφο από την ομιλία του (αν καταδέχτηκε να μιλήσει) στη σύναξη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ του 1992, όπου είχε προσκληθεί για να λάβει μέρος…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα