ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 04/10/2022

Οι Αζέροι στρατιώτες διαλαλούν πρωτίστως την ψυχολογική και δευτερευόντως την εθνοτική σχέση τους με το στοιχειό του τουρκισμού δολοφονώντας Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου.

Είναι αυτονόητο ότι οι δυτικές χώρες, που σίγουρα διαθέτουν τηλεοράσεις, υπολογιστές, φορητά τηλέφωνα και τάμπλετ, έχουν δει τις φρικτές σκηνές και επίσης είναι βέβαιο ότι δεν θεωρούν τους Αρμένιους αιχμαλώτους πολέμου ανάξιους της ανθρωπίνης ιδιότητος. Αρα, πρέπει να τοποθετηθούν ανοιχτά γι’ αυτό το θέμα.

Επίσης είναι αυτονόητο ότι η ελληνική κυβέρνηση, με πρώτον απ’ όλους τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τόσα πολλά λέει για τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει δει όσα είδαμε όλοι και ετοιμάζει προτάσεις για κυρώσεις σε βάρος του Αζερμπαϊτζάν, τη χώρα που εξελίσσεται σαν φωτοτυπία της Τουρκίας, καθώς και προσφυγές στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για να προσαχθούν σε δίκη τα καθάρματα, οι φονιάδες.

Κάποιοι καλοπροαίρετοι (στον βαθμό, ίσως, που πρέπει να τεθούν υπό επιτροπεία εχεφρόνων συγγενών τους) ίσως και να πιστεύουν ότι τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττουν οι Αζέροι σε βάρος των Αρμενίων δεν πρόλαβε να τα δει ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτού συναντήσει τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ilham Aliyev, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ας γίνουμε κι εμείς τόσο καλοπροαίρετοι, έστω για σήμερα, κι ας το πιστέψουμε. Αξιώνουμε, όμως, να δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης τι πρόκειται να πράξουν ο ίδιος και η κυβέρνησή του για να τιμωρηθούν τα αζέρικα τέρατα.
π

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα