ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 21/10/2022

Το «καλάθι της νοικοκυράς» είναι ένα από τα αγέραστα ελληνικά ανέκδοτα.

Πρωτολανσαρίστηκε στην πατρίδα από τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον δαφνοστεφή ήρωα του αμερικανικού ναυτικού στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (δεν έχει πολεμικές δάφνες, αλλά αφού, κατά πώς λένε, υπηρέτησε στον ναυτικό των ΗΠΑ κι ήταν ολάκερος Παπανδρέου, γιατί να μην τον λέμε ήρωα;).

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, που είχε μεγάλο τον καημό για τα βάσανα του λαού -ειδικά για το δικαίωμα των αδηφάγων πρασινοφρουρών στην κατανάλωση-, μίλησε για το καλάθι της νοικοκυράς, που θα το γέμιζε η πολιτική της πασοκάρας άμα ερχόταν στα πράγματα.

Ηρθε η πασοκάρα στα πράγματα και μετά χάθηκαν τα πράγματα, διότι η πολιτική της πασοκάρας μάς χρεοκόπησε.

Το καλάθι της νοικοκυράς γέμισε με προϊόντα που αγοράστηκαν με δανεικά, τα οποία τώρα χρυσοπληρώνουμε.

Τα καλάθια (ή, έστω, οι κούτες πάμπερς) που «έσπρωχναν» οι επιχειρηματίες σε πρόσωπα-κλειδιά του σοσιαληστρικού παραδείσου γέμισαν με μετρητά. Κι αυτά πάλι εμείς τα χρυσοπληρώνουμε…

Τώρα έχει αναλάβει ο Αδωνις Γεωργιάδης να γεμίσει με τουλάχιστον 50 «φτηνά» προϊόντα το καλάθι της νοικοκυράς.

Το υπουργείο του πρώην τηλεπωλητού νανογιλέκων και βιβλίων του Κώστα Πλεύρη ήρθε σε συμφωνία με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ να κρατηθούν χαμηλά οι τιμές στα 50 βασικά προϊόντα.

Σαν να λέμε ότι ήρθαν σε συμφωνία και ο βοσκός και ο λύκος με το κοπάδι των αρνιών τι θα φαγωθεί το Πάσχα και τι θα τρώγεται τις καθημερινές…

Θα είναι κρίμα να μην τηρήσουν την υπόσχεσή τους οι σουπερμαρκετάδες, διότι θα στενοχωρηθεί ο Αδωνις και δεν θα αποδίδει στο τένις…

Μια εκδήλωση την οποία αξίζει να παρακολουθήσετε θα γίνει την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, ώρα 11.30, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο δημαρχείο Παπάγου – Χολαργού.

Το θέμα της εκδήλωσης είναι «28η Οκτωβρίου 1940. Ενα έπος». Θα μιλήσει ο αρθρογράφος της «δημοκρατίας» και υποστράτηγος ε.α. Χρήστος Μπολώσης.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα