ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 04/11/2022

● Ο πολυβραβευμένος, καθώς λένε, συγγραφέας που αποδείχθηκε συλλέκτης παιδικής πορνογραφίας έπρεπε να βρει κάτι να πει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του και το είπε.

● Το «συλλέγω υλικό για να γράψω βιβλίο» είναι μια δικαιολογία (σχεδόν) όσο παλιά είναι και οι εκτυπώσεις.

● Το ίδιο θα μπορούσαν να πουν και όλοι όσοι πιάνονται στα πράσα να παρανομούν – είτε για ελαφρύτερα είτε για βαριά αδικήματα.

● Κι ένας πολιτικός που τα πιάνει για να τα βάλει στην άκρη και να περνούν σαν κροίσοι ακόμα και οι τετράκις τρισέγγονοί του θα μπορούσε να πει: «Συλλέγω εμπειρίες από την αντίπερα όχθη. Ηθελα να δω πώς νιώθουν τα λαμόγια. Εγώ, ως ένας ακραιφνώς ηθικός πολιτικός, δεν ξέρω από τέτοια».

● Κι ένας που αγοράζει κόκκινα, πράσινα και τιρκουάζ δάνεια μπιρ παρά και κερδοσκοπεί με το χρέος, την αγωνία και την καταστροφή των άλλων το ίδιο μπορεί να ισχυριστεί:

● «Να, επειδή εγώ είμαι αβέρτος, έξω καρδιά και γίνομαι χαλί να με πατήσεις και σκορπίζω το βιος μου για να ταΐσω τους φτωχούς, δοκίμασα ν’ αγοράσω δάνεια κοψοχρονιά για να βιώσω τη φιλαργυρία του Σάιλοκ, του ξηνταβελόνη σαιξπηρικού ήρωα».

● Κι ο έμπορος ναρκωτικών θα μπορούσε να βρει μια εξίσου (μη πειστική) δικαιολογία: «Να, κύριε πρόεδρε, εμένα που με βλέπετε δεν θα μπορούσα να πουλήσω ούτε κουτάκι μπίρα σε αλκοολικό, τόσο συνεσταλμένος είμαι. Το τονάκι της κοκαΐνης, που βρέθηκε στο ημιφορτηγό μου, και το κοτεράκι μου, που ήταν τίγκα στην ηρωίνη, συνέβησαν επειδή είχα κατά νου να ασχοληθώ με το σινεμά και να ενσαρκώσω τον ρόλο του Πάμπλο Εσκομπάρ».

● Τώρα, όποιος θέλει μπορεί να τα πιστέψει όλα τούτα. Αλλά, αν τα πιστέψει, δεν θα πιστεύουν πλέον οι υπόλοιποι την κρίση του.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα