ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 01/12/2022

● Αν δείτε φούρνους γκρεμισμένους, θύελλα με μαύρο χιόνι και πιγκουίνους στη Σαχάρα, μη σκιαχτείτε. Δεν είναι σεισμός, θεομηνία και παραξενιά του καιρού που τα προκάλεσε, αλλά η έκπληξη της Πλάσης, που άκουσε τον Λιάγκα να μιλά για… αισθητική.

● Σχολιάζοντας βίντεο που ελήφθη στις εγκαταστάσεις της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για… παραγωγή θεάματος που παρέπεμπε σε trash TV.

● Του Λιάγκα, που είναι γνωστό τοις πάσι ότι παράγει θεάματα εφάμιλλα ανεβάσματος όπερας του Βάγκνερ στο φεστιβάλ του Μπαϊρόιτ, δεν του άρεσε το γεγονός της ενεργούς συμμετοχής των παιδιών στη γιορτή του ιερέα και της… υπερβολής στην εκδήλωση της χαράς τους.

● Μια και υπάρχουν ανάμεσά μας πολλοί συλλέκτες δημηγοριών του Γεωργίου Λιάγκα, παρατίθεται το ιστορικής σημασίας χωρίο, όπου ο τηλεπαρουσιαστής ομιλεί περί αισθητικής:

● «Το πρώτο κομμάτι εμένα μου θυμίζει trash εκδοχές τηλεόρασης, όπου τηλεπερσόνες γιορτάζουν με την παρουσία των θεατών υπερβολικά και αντιαισθητικά -για τα δικά μου δεδομένα- τη γιορτή τους και τα γενέθλιά τους. Πράγμα το οποίο ο ομιλών δεν έχει επιτρέψει ποτέ σε συνεργάτη του να το κάνει».

● Αν και μπορεί μερικά εκατομμύρια κακόπιστων τηλεθεατών να υπομειδιούν ακούγοντας τη λιάγκεια διάλεξη περί αισθητικής, κιτς και trash ΤV, υπάρχουν και οι βελτιόδοξοι, εκείνοι που ψάχνουν και βρίσκουν το καλό μέσα στην αναποδιά, το καλύτερο μέσα στο καλό.

● Αυτοί που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο χαίρονται που ο Λιάγκας έχει αρχίσει -έστω στα λόγια- την επαφή του με τον απαιτητικό αλλά συνάμα και προσβάσιμο σε όλους χώρο της αισθητικής. Ποτέ δεν είναι αργά – ακόμα και για τηλεπεριπτώσεις, όπως αυτή του Γιώργου Λιάγκα.

● Πάντως, αυτή η συστηματική πολεμική, ακόμα και για την αισθητική του βίντεο μιας γιορτής, δείχνει προκατάληψη και την «κατασκευή» αρνητικού κλίματος για κάποιον πολίτη, που δεν έχει ακόμα αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη.
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα