ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 08/12/2022

● Ιούνιος του 2017. Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών έχει γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Τα παιδιά ετοιμάζονται να απαγγείλουν ποιήματα. Ενα απ’ αυτά δεν πρόλαβε να το πει.

● Ο 11χρονος Μάριος Σουλούκος έπεσε νεκρός από αδέσποτη σφαίρα. Κάποιοι γλεντοκοπούσαν κι έριχναν σμπάρους, γνωρίζοντας ότι οι ίδιοι είθισται να μένουν στο απυρόβλητο. Ο πατέρας του παιδιού, Θανάσης Σουλούκος, είχε πει στην τηλεόραση του Alpha τον Νοέμβριο του 2018: «Ο Μάριος έφυγε πολύ άδικα από τη ζωή. Το παιδί μου έφυγε χαρούμενο για να πάει στη γιορτή του σχολείου και δολοφονήθηκε. Όσο δεν βρίσκεται ο δολοφόνος του παιδιού μου, αυτό το πράγμα με τρελαίνει.

● »Είναι μέρες που φτάνω σε πολύ ακραία σενάρια στο μυαλό μου γιατί το παιδί μου έφυγε χαρούμενο από το σπίτι και δεν πρόλαβε να πει ούτε το ποίημά του στην καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου.

● »Η γυναίκα μου ήταν εφτά χρόνια δασκάλα σε εκείνο το σχολείο που ο Μάριος άφησε την τελευταία του πνοή και το παιδί μας ήταν μαθητής της εκείνη τη χρονιά. Η γιορτή θα ξεκινούσε στις 7.30 το απόγευμα, ενώ ο Μάριος είχε τόση χαρά που θα έλεγε το ποίημά του που έφυγε από το σπίτι στις 6.00 για να βοηθήσει και τη μητέρα του στην ετοιμασία της γιορτής.

● »Και λίγο πριν έρθει η σειρά του για να πει κι αυτός το ποίημα, το παιδί σωριάστηκε κάτω στο προαύλιο του σχολείου. Δεν ακούστηκε κανένας πυροβολισμός γιατί τα παιδιά τραγουδούσαν δυνατά. Τότε υπήρξε μεγάλη αναστάτωση και μάλιστα θυμάμαι ότι άκουσα τη διευθύντρια να φωνάζει: “Ενας γιατρός να έρθει γρήγορα στο παιδί”. Πήδησα κατευθείαν από την εξέδρα και πλησίασα τον Μάριο. Ηταν μελανιασμένος και υπήρχαν αίματα.

● »Μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς δεν ήξερε τι έπαθε ο Μάριος κι ο καθένας έλεγε τη γνώμη του. Η σύζυγος κατάλαβε ότι το παιδί είναι χτυπημένο πολύ σοβαρά και ήταν η μόνη που φώναζε και έλεγε “Το παιδί μου είναι πολύ σοβαρά. Χτυπήθηκε από κάπου ψηλά, κάτι ήρθε από ψηλά και το χτύπησε, κάποιο αντικείμενο έπεσε στο κεφάλι του” φώναζε η γυναίκα μου».

● Τα κόμματα ουδέν είπαν γι’ αυτόν τον φόνο…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα