ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 28/12/2022

● Αν κάτι δεν εκφράζει την Εύα Καϊλή, είναι η λέξη «χαζή». Μόνο έτσι δεν γίνεται να χαρακτηριστεί μια γυναίκα που ασχολήθηκε από τις πρώτες με την υπόθεση των κρυπτονομισμάτων και διατέλεσε πρόεδρος Επιτροπής για το Μέλλον της Τεχνολογίας και της Επιστήμης (STOA) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

● Μια γυναίκα, λοιπόν, που αντιλαμβάνεται πριν από τους περισσότερους τις δυνατότητες που παρέχει η κυκλοφορία (σε… υπέργειες και υπόγειες διαδρομές) των κρυπτονομισμάτων δεν είναι χαζή. Και αν κάπου πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή απόκρυψη εισοδημάτων, είναι στα ψηφιακά πορτοφόλια της.

● Εχοντας τα προηγούμενα κατά νου, αξίζει να υπενθυμίσουμε μια συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα emea.gr πριν από περίπου δύο χρόνια*.

● Οταν δέχτηκε την ερώτηση «Ποια είναι η γνώμη σας για τα ψηφιακά νομίσματα ή κρυπτονομίσματα, όπως το Bitcoin;», η Καϊλή απάντησε τα ακόλουθα διαφωτιστικά:

● «Πιστεύω ότι ο ρόλος τους θα είναι καταλυτικός στην αντιμετώπιση οικονομικών αποκλεισμών και στη βελτίωση της διαδικασίας πληρωμών.

● Τα κρυπτονομίσματα είναι μια τεχνολογική εξέλιξη του χρήματος και λύνουν ένα πολύ βασικό πρόβλημα: Σε αντίθεση με το χάρτινο ή το ψηφιακό νόμισμα, το κρυπτονόμισμα μπορεί να κωδικοποιηθεί σε ένα smart contract. Αυτή η δυνατότητα μπορεί να επιτρέψει το πέρασμά μας σε ένα διαφορετικό επίπεδο connectivity, όπου η ανταλλαγή αξίας δεν θα είναι μια διαδικασία μόνο μεταξύ ανθρώπων αλλά και μεταξύ ανθρώπων και μηχανών ή και των μηχανών μεταξύ τους.

● Η δε μη αναστρέψιμη καταγραφή των συναλλαγών μπορεί να διασφαλίσει, χωρίς μεσάζοντες, την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, επιτυγχάνοντας ασφάλεια, ταχύτητα, μείωση κόστους και διακρατικές συναλλαγές με πολύ μεγαλύτερη ευκολία, αλλά και πλήρη έλεγχο των αποταμιεύσεών μας, χωρίς να μπορεί μια ΕΚΤ να σβήσει τις οικονομίες μιας ζωής, επειδή ορισμένοι απέτυχαν να προστατεύσουν την τράπεζα από λανθασμένες αποφάσεις ή υπερέκθεση σε επενδύσεις υψηλού ρίσκου».

● Η ηλεκτρονική διεύθυνση της συνέντευξης: https://emea.gr/business-plus/synenteyxeis/620071/eya-kaili-ellada-mporei-na-ginei-to-epomeno/
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα