ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 29/12/2022

● Ίσως να συμβαίνει σε πολλές και πολλούς, ίσως και να πρόκειται για προσωπική παραξενιά, αλλά, όταν ακούω ισχυρισμούς και επιχειρήματα για την αθωότητα της Καϊλή και την αδαημοσύνη της περί της προελεύσεως των χρημάτων, γίνεται το εξής παράδοξο:

● Θεωρώ ευκολότερο να πειστώ από τις διακηρύξεις ποδοσφαιρικού παράγοντα για την προθυμία του να συμβάλει στη διεξαγωγή «καθαρού» πρωταθλήματος παρά απ’ όσα ακούω για την αθωότητα της φιλόδοξης πασοκτζούς.

● Ίσως να μην είναι δική της ευθύνη. Ίσως το φταίξιμο να πέφτει στους ώμους της κακούργας της κοινωνίας και της ιστορίας του Κινήματός της. Όμως, όποιος και να ευθύνεται, το αποτέλεσμα παραμένει.

● Η πλειονότητα όχι μόνο δεν πείθεται για την αθωότητα της Καϊλή, αλλά θεωρεί τη μεταχείρισή της προνομιακή και θα ήθελε να ρίξουν το Ευάκι σε ακόμα πιο βαθύ και ανήλιαγο υπόγειο δυστυχίας από αυτό στο οποίο βρίσκεται.

● Αρκούν δύο φωτογραφίες για να γεμίσουν πολλές ελληνικές καρδιές με φθόνο: από τη μία να δεις ένα κελί ελληνικών φυλακών, που θυμίζουν κάτεργα λατινοαμερικάνικης μπανανίας, και από την άλλη την άνεση και την ιδιωτικότητα που εξασφαλίζουν τα VIP κελιά του Βελγίου, που… φιλοξενούν προσωπικότητες όπως η Εύα Καϊλή.

● Τυχερή και σε αυτό η χάρη της. Στην Ελλάδα θα κακοπερνούσε αν φυλακιζόταν, αλλά δεν υπάρχει ούτε πολιτική βούληση ούτε Δικαιοσύνη για να φυλακίσει διάσημες κομματικές περσόνες.

● Στο Βέλγιο υπάρχει και πολιτική βούληση και Δικαιοσύνη για να οδηγήσουν διάσημες κομματικές περσόνες στη φυλακή, αλλά η διαβίωση εκεί είναι ασυγκρίτως καλύτερη από όσα συμβαίνουν εδώ, στην ευρωμπανανία.

● Γι’ αυτό ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου της «λίστας Λαγκάρντ», ο Τσουκάτος και ο Μαντέλης της Siemens και άλλα πασοκικά φιντάνια είναι έξω. Γιατί δεν έκαναν τα ίδια στο Βέλγιο, αλλά εδώ, που δεν έχουμε ούτε κελιά ούτε θεσμούς της προκοπής.

● Κατακαημένη Ελλάδα…
π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα