ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 11/01/2023

Μια παράσταση που αξίζει να παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι είναι η «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος», η οποία ανεβαίνει στον χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» (βρίσκεται στο Μαρούσι, Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κωνσταντίνου, τηλ.: 2106817042).

● Πρόκειται για έναν μονόλογο, τον οποίο αποδίδει με μεγάλη ερμηνευτική δεινότητα και πάθος η Βίκυ Βολιώτη (βλ. κεντρική φωτό), η οποία υπογράφει επίσης τη σκηνοθεσία και τα σκηνικά.

● Αυτός ο μονόλογος αφηγείται τη ζωή και το έργο του «καταραμένου» Γάλλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπώ (1854-1891), από την σκοπιά της αδελφής του, Ιζαμπέλ.

● Το κείμενο του θεατρικού έργου αλλά και τη σχετική ιστορική έρευνα έχει κάνει η συνθέτρια, τραγουδίστρια και συγγραφέας Ευσταθία.

● Εμβόλιμα στην αφήγηση της πρωταγωνίστριας ακούγονται στροφές από ποιήματα του Ρεμπώ, από επιστολές που έστειλε στην οικογένειά του, καθώς και αποσπάσματα από το βιβλίο της Ιζαμπέλ «Ο αδερφός μου ο Αρθούρος», (Mon frère Arthur).

● Αυτό το θεατρικό μάς υποβάλλει τη σκέψη ότι προσεγγίζουμε με ατελή τρόπο τη ζωή και το έργο των μεγάλων (εντός ή εκτός εισαγωγικών) προσωπικοτήτων.

● Ειδικά για τους μεγάλους συγγραφείς, ποιητές, ιστορικούς και μουσικούς βλέπουμε τον κόσμο με τα μάτια τους και με τα μηνύματα που εισπράττουμε από το έργο τους, ενώ θα ήταν εξίσου διαφωτιστικό να μάθουμε από τους οικείους τους ποιοι ήταν και πώς διαμορφώθηκαν…

● Σε κάθε περίπτωση αξίζει να πάτε μέχρι το «Ιδιόμελο» στο Μαρούσι για να δείτε το «Ιζαμπέλ Ρεμπώ, ο δικός μου Αρθούρος».

● Οι ημερομηνίες των παραστάσεων είναι 15, 16, 22, 23, 29, 30 Ιανουαρίου 2023. Τις Κυριακές η έναρξη είναι στις 19.00 και τις Δευτέρες στις 21.00.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα