ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 16/01/2023

Είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης* για ένα από τα αίτια της απόφασης της κυβέρνησης να μην κηδευτεί ο βασιλιάς Κωνσταντίνος με τιμές πρώην αρχηγού κράτους:

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε απολέσει, για λόγους τους οποίους δεν θα τους κρίνω εγώ, την ελληνική ιθαγένεια».

● Οταν ο πρωθυπουργός της χώρας τοποθετείται για την αφαίρεση της ελληνικής ιθαγένειας από κάποιον και λέει ότι έγινε «για λόγους τους οποίους δεν θα τους κρίνω εγώ», τότε στέλνει το μήνυμα στον λαό ότι συμφωνεί με την ατιμωτική αυτή διοικητική κύρωση σε βάρος κάποιου – και μάλιστα σε βασιλιά, πρώην των Ελλήνων.

● Μεσολάβησαν τόσα χρόνια από την απόφαση (έγινε με τον νόμο 2215 του 1994) και τόσες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας. Σε μία εξ αυτών, τη νυν, πρωθυπουργός είναι ο κ. Μητσοτάκης.

● Αν λοιπόν διαφωνούσε με την απόφαση του 1994 να ανακληθεί η ελληνική ιθαγένεια από τον Κωνσταντίνο, τότε και θα είχε μιλήσει εναντίον της και θα την είχε ακυρώσει με νόμο της δικής του κυβέρνησης. Οχι μόνο δεν το έκανε, αλλά επικαλείται την άθλια απόφαση του Ανδρέα Παπανδρέου ως… επιχείρημα για την «ιδιωτική» κηδεία που αποφάσισε να γίνει στον Κωνσταντίνο.

● Κι έχουμε στην Ελλάδα ελληνοποιημένους βιαστές, φονιάδες, απατεώνες, ληστές και ναρκεμπόρους από τους οποίους ουδέποτε ανακαλείται η χαριστικά -έως σκανδαλωδώς- απονεμειθήσα ελληνική ιθαγένεια.

● Δηλαδή, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τους… σιωπηλούς βουλευτές και υπουργούς του, που τρέμουν μη χάσουν τη θεσούλα τους, ο Κωνσταντίνος βρίσκεται σε χαμηλότερη κλίμακα «ελληνικότητας» από τους ελληνοποιηθέντες εγκληματίες που καταδικάζονται για διάφορα βαριά αδικήματα.

● *Η δήλωση έγινε στη συνέντευξη Τύπου της 14ης Ιανουαρίου 2023 σε περιφερειακά ΜΜΕ στην Αλεξανδρούπολη.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα