ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 30/01/2023

● Η πιο αφιλοχρήματη γυναίκα στον κόσμο είναι η Εύα Καϊλή. Στο δελτίο Τύπου της, που δημοσιοποιήθηκε διά του πληρεξουσίου δικηγόρου της Μιχάλη Δημητρακόπουλου, διαβάζουμε:

● «Η κυρία Καϊλή, μόλις διαπίστωσε την ύπαρξη των χρημάτων, αισθάνθηκε ότι τα χρήματα αυτά ήσαν ένα τοξικό τέρας, που έπρεπε άμεσα να απομακρύνει από το κοινό με τον σύντροφό της διαμέρισμα, παρακάλεσε τον πατέρα της να μεταφέρει τη βαλίτσα σε κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, όπου από εκεί τα χρήματα θα τα παραλάμβανε ο πραγματικός κάτοχος αυτών, τον οποίον ζωγράφιζαν δημοσιεύματα της “Le Soir”».

● Αφού σφουγγίσουμε τον ποταμό δακρύων που έτρεξε από τα μάτια μας έπειτα από την ανάγνωση αυτής της συγκλονιστικής και ειλικρινεστάτης αφηγήσεως, ζητάμε για μια εισέτι φορά από τη βελγική Δικαιοσύνη να απελευθερώσει την Εύα Καϊλή.

● Αυτή δεν είναι μια απλή ευρωγκλαμουράτη περσόνα, αλλά ιεραπόστολος, μάρτυρας, πρωτοπόρος του αντικαπιταλιστικού αγώνα. Είναι η πρώτη σημαίνουσα προσωπικότητα της παγκοσμίου πολιτικής σκηνής που αποκάλεσε τα χρήματα «τοξικό τέρας»!

● Αλλοι στη θέση της θα άπλωναν τις βρόμικες και λιμασμένες για ύλη και ηδονές χερούκλες τους πάνω στον «μπερντέ» και θα έκαναν το ίδιο το κορμί τους ασπίδα για να μην πέσει ούτε πενηντάευρο στο πάτωμα.

● Η Εύα, όμως, όχι μόνο τα ξαπόστειλε, πατικωμένα σε βαλίτσα, που πήρε ο πατήρ της με κατεύθυνση κεντρικότατο ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αλλά τα σκυλόβρισε κιόλας: «τοξικό τέρας» δεν έχει τολμήσει ουδείς μέχρι σήμερα να αποκαλέσει τα περιζήτητα λεφτουδάκια, για τα οποία προδόθηκαν ο γιος του Θεού, πατρίδες, αγάπες, πίστεις και αντιλήψεις και ιδεολογίες.

● Μόνο ο στιχουργός Πυθαγόρας (Πυθαγόρας Παπασταματίου, 1930-1979) τα είχε χαρακτηρίσει «ρημάδια» στο άσμα «Θα τα κάψω τα λεφτά μου», που πρωτοτραγούδησε το 1967 ο Μάνος Παπαδάκης.

● Η Εύα Καϊλή βρίσκεται σε πιο περίβλεπτη θέση από τον Πυθαγόρα με τα «ρημάδια» τα λεφτά του, διότι της Καϊλή δεν ήταν δικά της τα λεφτά, αλλά ένα «τοξικό τέρας» που ανήκε σε άλλον…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα