ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Δευτέρας 13/02/2023

● Διαβάστε συμβουλές Κυριάκου Μητσοτάκη προς ανέργους και κλάψτε (ή γελάστε, αναλόγως με το πώς «εισπράττετε» το κογιονάρισμα): «Θυμάμαι όταν έφτιαξα για πρώτη φορά το βιογραφικό μου στα 22 μου, όταν τελείωσα το πανεπιστήμιο και έπρεπε να βρω δουλειά. Το βιογραφικό πρέπει να είναι τυποποιημένο.

● »Αν υπάρχει λάθος στο βιογραφικό, ένας έμπειρος HR manager θα το δει αμέσως. Αν υπάρχει μία ανακρίβεια, πας να πουλήσεις τον εαυτό σου πάνω, πάλι θα το καταλάβει. Πρέπει να πεις την αλήθεια διότι, αν δεν πεις την αλήθεια, εκ των πραγμάτων θα βγει. Πρέπει να ξέρεις πώς να σταθείς σε μία συνέντευξη».

● Τα παραπάνω τα είπε ο πρωθυπουργός στην εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας» που διοργανώνει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

● Ακόμα κι ένας εξωγήινος, το ούφο του οποίου καταρρίφθηκε πρόσφατα από τους Αμερικανούς (άλλη μούφα αυτή), να προσγειωνόταν στην Ελλάδα, δεν υπήρχε περίπτωση να πιστέψει το πρωθυπουργικό φιδεμπόριο για το… βιογραφικό του, που έπεισε, τάχα, τους εργοδότες να του δώσουν δουλειά.

● Το μόνο στοιχείο του μητσοτακικού βιογραφικού σημειώματος που έπεισε τ’ αφεντικά του Κυριάκου να τον προσλάβουν ήταν το επίθετό του. Τόσο απλά.

● Αρκούσε η σωστή καταχώριση στο επώνυμο και θα τον έπαιρναν στη δούλεψή τους, ακόμα κι αν στο υπόλοιπο βιογραφικό έγραφε τα αποτελέσματα του αγώνα Σάντος Ντε Γκουαπίλες – Περέζ Ζέλεντον (ομάδες της Κόστα Ρίκα) ή του ματς Μπιν Ντιν – Μπιν Ντουόνγκ (ομάδες του Βιετνάμ).

● Αξίζει να σημειωθεί, έτσι για το γούστο της υποθέσεως, ότι ο Μητσοτάκης, το 1990, μόλις πήρε πτυχίο… Κοινωνικών Επιστημών από το Χάρβαρντ, έπιασε δουλειά πρώτα ως μαθητευόμενος και στη συνέχεια ως οικονομικός αναλυτής στην… επενδυτική τράπεζα Chase στο Λονδίνο.

● Είναι τέτοιο το ταλέντο του ανδρός (ήτοι το επίθετο), ώστε οι κονομισάριοι της κραταιάς επενδυτικής τράπεζας Chase, που είδαν και τη βιογραφικάρα του, έσπευσαν να τον προσλάβουν μην τυχόν και χαθεί το τεφαρίκι.

● Α, ρε, κατακαημένη Αράχοβα, τι σου ‘μελλε να πάθεις…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα