ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 03/03/2023

● Μνημειώδους ανοησίας επιχείρημα υπέρ της κυβερνητικής αχρηστίας και αδιαφορίας, που συνέβαλε τα μέγιστα στο να συμβεί το δυστύχημα στα Τέμπη: «Τόσα χρόνια λειτουργούν έτσι οι σιδηρόδρομοι και δεν είχαμε ατύχημα. Ηταν το ανθρώπινο λάθος που το προκάλεσε».

● Και λένε το παραπάνω (σε διάφορες παραλλαγές) και δεν ντρέπονται και δεν τους παίρνουν με τις πέτρες όσοι τους ακούν.

● Δηλαδή, είναι σαν να ισχυρίζεσαι ότι τόσα χρόνια κάποιος έβγαζε μεροκάματο παίζοντας ρώσικη ρουλέτα και δεν είχε εκπυρσοκροτήσει το ύπουλο το πιστόλι, και από λάθος του μια φορά έκανε «μπαμ» και τον σκότωσε.

● Αν έχει έτσι το πράγμα, τότε να καταργηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας παντού, που κοστίζουν κιόλας, και να λειτουργούμε έτσι μέχρι να επισυμβεί το μοιραίο.

● Να καταργηθούν και οι έλεγχοι στα αεροδρόμια, η συντήρηση των κινητήρων των αεροπλάνων, τα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα, οι ημερομηνίες λήξης στα προϊόντα, οι ζώνες ασφαλείας και οι αερόσακοι στα αυτοκίνητα, όλα.

● Αντε, το πολύ να εφαρμόζονται μόνο όταν πρόκειται να κάνει χρήση των μέσων μεταφοράς ή των προϊόντων κάνας πολιτικός ή δισεκατομμυριούχος. Οι κοινοί θνητοί να παίζουμε ρώσικη ρουλέτα μέχρι το «μπαμ».

● Επίσης εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει τον τρόπο και τα μέσα για να παρακολουθεί κόσμο και κοσμάκη με τις υποκλοπάρες της, αλλά δεν στάθηκε ικανή και πρόθυμη να εγκαταστήσει ένα ρημαδομηχάνημα που να παρακολουθεί το στίγμα των τρένων στον χάρτη.

● Και το τραγικότερο όλων: Η εξουσία συμπεριφέρεται υποτιμώντας διαρκώς όποια νοημοσύνη διαθέτουμε, και τα αποτελέσματα της εκλογικής διαδικασίας αποδεικνύουν ότι, δυστυχώς, έχει δίκιο.

● Με τις βλακώδεις επιλογές μας δείχνουμε πόσο γρήγορα ξεχνάμε και πόσο βάζουμε μπροστά από το κοινό καλό αυτό που νομίζουμε ότι είναι το ιδιωτικό συμφέρον μας.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα