ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 10/05/2023

● Μεγάλη ημέρα σήμερα. Αναμένεται να σερβιριστεί μια τεράστια μερίδα σούπας στο φιλοθέαμον κοινό, το οποίο τυχαίνει να έχει (μέχρι νεωτέρας) δικαίωμα ψήφου.

● Το τελευταίο (το δικαίωμα ψήφου) ας μη θεωρείται δεδομένο. Ούτως ή άλλως η τετραετία Μητσοτάκη μας δίδαξε ότι οι ελευθερίες αντιμετωπίζονται σαν πολυτέλειες από τον… κληρονόμο και τις διανέμει κατά το δοκούν – πάντοτε στον βαθμό που δεν ενοχλούν την εξουσία του.

● Η σούπα που θα σερβιριστεί είναι η περιβόητη τηλεμαχία («ντιμπέιτ», σύμφωνα με τη νεοβαρβαρική καθομιλουμένη).

● Τούτο το πιάτο βρίσκεται στο μενού και τα ζητήματα που βρίσκονται στην επιφάνειά του είναι, για τους ψηφοθήρες, μόνον δύο: πόσοι θα την παρακολουθήσουν και πόσοι θα… ψηθούν να τους ψηφίσουν, αφού πρώτα ακούσουν όλες αυτές τις υποκριτικές και ανέμπνευστες ανοστιές που θα ξεστομίσουν.

● Τα άγχη των πολιτικών δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα όσους πολίτες έχουν τη συνήθεια να σκέφτονται κανονικά, και όχι με τηλεοπτικούς όρους.

● Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι το πώς καταδέχονται γνωστοί και ευκατάστατοι δημοσιογράφοι (που έχουν προ πολλού λύσει το βιοποριστικό) να συμμετέχουν σε μια τόσο σικέ υπόθεση.

● Είναι εξόφθαλμα γελοίο και τραγικό συνάμα να υποβάλλουν αίτημα οι δημοσιογράφοι να κάνουν 1 (ολογράφως μία) «ελεύθερη» ερώτηση και οι κομματάρχες να αρνούνται!

● Η εφημερίδα μας, γι’ αυτό το θέμα, στο φύλλο της 7ης Μαΐου πρότεινε τα εξής ορθά: «Οι επιλογές που δεν θίγουν την αξιοπρέπεια του λαού και τον θεσμό της αδέσμευτης δημοσιογραφίας είναι δύο: ή οι δημοσιογράφοι να αποχωρήσουν από τη διαδικασία της τηλεμαχίας αφήνοντας τους πολιτικούς να μιλούν μόνοι τους και να εκφωνούν τους παράλληλους μονολόγους, τους οποίους έχουν προετοιμάσει τα επιτελεία τους, ή να παραβιάσουν τη συμφωνία και οι ερωτήσεις τους να είναι όλες ελεύθερες και μη αναμενόμενες, δίχως καμία συμμόρφωση με τις θεματικές ενότητες που επιθυμούν τα κόμματα».

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα