ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Πέμπτης 11/05/2023

● Επειδή είναι πολλοί οι απορούντες για τα σχέδια «Δήμητρα» του αξεπέραστου Γιάννη Βαρουφάκη (του βάλαμε ακόμα ένα «ν» λόγω ανόδου της ηλικιακής κλίμακός του – γέρασε, γαρ) και των… εξωτικών τοπικών νομισμάτων Τσακαλώτου, θα σας τα εξηγήσομεν με λόγια απλά:

● Πρώτα απ’ όλα αρχίζουμε να τσαμπουνάμε εντός και εκτός Ελλάδος διάφορες ουρανομήκεις αρλούμπες, με ύφος περισπούδαστο και λεξιλόγιο περίπου σοσιαλίζον.

● Επειτα ξεκινάμε περιοδείες σ’ Ανατολή και Δύση εξηγώντας τις θέσεις και τους οικονομικούς σχεδιασμούς μας, τους οποίους βασικά αγνοούμε και γι’ αυτό ψάχνουμε κι εμείς κάποιον τρίτο να μας τους εξηγήσει.

● Αφού οι ξένοι μάς κοιτάξουν καχύποπτα κι έπειτα μας πάρουν ελαφρώς στον μεζέ, τρώμε πόρτα μετά πολλών επαίνων και αποσπούμε θετικά σχόλια για την Ιστορία και τον πολιτισμό μας, κι αρνητικά για την προοπτική της οικονομίας μας.

● Ακολούθως, κλείνουν οι τράπεζες, επιβάλλονται κάπιταλ κοντρόλ και μεσήλικες τε και ηλικιωμένοι λιποθυμούν μπροστά από τα αδειανά από μετρητά ΑΤΜ.

● Το δράμα όχι μόνο θα συνεχιστεί, αλλά θα εξελιχτεί σε τραγωδία με την άνοδο στην εξουσία ολοκληρωτικής νοοτροπίας κληρονόμου επιθέτου, ο οποίος θα παρακολουθεί τις τηλεπικοινωνίες ακόμα και των παραγιών του, ενώ δεν θα επιτρέπει την κάθοδο στις εκλογές οποιουδήποτε σχηματισμού εκτιμά ότι θα του κόψει ψήφους.

● Ο πληθυσμός θα συνεχίσει να μειώνεται, το πολιτισμικό επίπεδο θα γίνει ίσα με το δάπεδο και κατά καιρούς από το ζάπλουτο τραπέζι της εξουσίας θα πέφτουν ξεροκόμματα που θα φέρουν διάφορες ξενικές ονομασίες.

● Πώς το ’γραφε ο Παλαμάς;

● «Σκλάβος ξανάσκυψε ο ρωμιός και δασκαλοκρατιέται. / Δεν έχεις, Ολυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες, Οσσα / ραγιάδες έχεις, μάνα γη, σκυφτούς για το χαράτσι / κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα / των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι».

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα