ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 16/05/2023

● Ο Ερντογάν αποδεικνύεται (εκλογικά) επτάψυχος. Εχει αντέξει πληθωρισμούς, σεισμούς, λιμούς (όχι ακόμα καταποντισμούς), καθώς και δεινές ήττες στις… δημοσκοπήσεις.

● Οι εταιρίες των αποκαλούμενων γκάλοπ τον έφερναν δεύτερο και καταϊδρωμένο σε σχέση με τον βασικό ανταγωνιστή του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και τελικά πρώτευσε.

● Η πραγματικότητα, καταπώς φαίνεται, τολμά και κινείται εκτός του πλαισίου που ορίζουν εκείνοι που υποτίθεται ότι τη γνωρίζουν καλύτερα απ΄ όλους.

● Εκλογές έρχονται και γι’ αυτό υπενθυμίζεται ότι μία από τις σημαντικότερες πολιτικές πράξεις που μπορεί να κάνει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, κοινωνικής προέλευσης και οικονομικής κατάστασης, είναι το διάβασμα.

● Οσα προσφέρει ένα βιβλίο δεν προσφέρουν ούτε τα πλαστικά σημαιάκια ούτε οι κερασμένοι -από επιτήδειους ψηφοθήρες- καφέδες στις κομματικές συνεστιάσεις ούτε τα πολλά τα λόγια, που είναι φτιαγμένα από ψιλοκομμένο αέρα και χοντρά ψέματα.

● Γι’ αυτό η στήλη προτείνει σήμερα ψήφο σ’ ένα σπουδαίο βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αδούλωτη Μάνη.

● Το έργο είναι «Ο θρυλικός λοχαγός Πάνος Κατσαρέας», που συνέγραψε ο Κυριάκος Νικολαρέας και αφορά τη ζωή, την πολεμική δράση και το ιστορικό αποτύπωμα ενός ήρωα του Επους του ’40, που αντιστάθηκε με θάρρος τόσο στους εξωτερικούς εχθρούς της πατρίδας, Ιταλούς και Γερμανούς, όσο και στους εσωτερικούς, τους μητραλοίες του ΕΛΑΣ/ΟΠΛΑ/ΚΚΕ.

● Σ’ αυτό το ιδιαίτερα καλογραμμένο και περιεκτικό πόνημα ο αναγνώστης θα ανακαλύψει τα μεγάλα κοιτάσματα πατριωτισμού και παλικαριάς που είχαν προσωπικότητες όπως ο αξέχαστος ήρωας Πάνος Κατσαρέας.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα