ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Παρασκευής 19/05/2023

● Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε ερωτήσεις πολιτών και όσα είπε δημοσιεύτηκαν στο δωρεάν διανεμόμενο φυλλάδιο «Athens Voice».

● Ερωτηθείς σχετικά με τη χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας στα παιδιά των μεταναστών απάντησε:

● «Οι διαδικασίες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας είναι πλέον ευκολότερες. Ρίξτε μια ματιά στους πίνακες κατάταξης μιας στρατιωτικής σχολής, της Σχολής Ευελπίδων, για παράδειγμα, που κοίταζα τις προάλλες. Θα βρει κανείς εκεί πολλά ονόματα νέων αξιωματικών που δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, αλλά ήρθαν σε μικρή ηλικία με τις οικογένειές τους. Μεγάλωσαν εδώ, πολιτογραφήθηκαν εδώ και πλέον φορούν το εθνόσημο».

●«Θα αναφερθώ, επίσης, στον νέο Κώδικα Μετανάστευσης, που δίνει την υπηκοότητα σε όσους μπήκαν στη χώρα ανήλικοι και συμπλήρωσαν 3 χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι, όμως, και το νέο σύστημα για έκδοση αδειών παραμονής, το οποίο θα επιταχύνει δραστικά τη διαδικασία».

● Τα παραπάνω μπορείτε να τα συνδυάσετε με όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης, πριν γίνει πρωθυπουργός, σε ομιλία του στο Global Forum στο Ισραήλ (στις 11 Ιουνίου 2018):

● «Οι αυταρχικές και λαϊκιστικές δυνάμεις γίνονται όλο και πιο ισχυρές σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο. Η άνοδος της ξενοφοβίας, του νατιβισμού και του ρατσισμού είναι δυστυχώς μια πραγματικότητα στην Ευρώπη, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε».

● Με λίγα λόγια, ετοιμαστείτε για μια Ελλάδα δίχως Ελληνες, με την οικογένεια Μητσοτάκη να κατσικώνεται στην εξουσία για αιώνες και να πολεμά τον νατιβισμό μέχρι να μην απομείνει ούτε μία θολή ανάμνηση από το έθνος μας και τον πολιτισμό του.

● ΥΓ.: Πάντως, κάποια στιγμή πρέπει να εξηγήσει (στον λαό ή σε κάποιον ειδικό) τι στην ευχή τού έχει κάνει το ελληνικό έθνος και του τη σπάει τόσο πολύ…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα