ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 23/05/2023

● Λογοδιάρροια και ακατάσχετη λεξιπλημμύρα έπληξε τη δημόσια σφαίρα κατά τη διάρκεια των τηλεοπτικών «μετασεισμών» της εκλογικής νύχτας.

● Πολλά είπαν οι «ειδικοί» και τα περισσότερα ήταν κάτι λιγότερο από τίποτε.

● Αν κάποιος ήθελε να καταλάβει τι στ’ αλήθεια έγινε την Κυριακή, και γιατί, δεν είχε παρά να διαβάσει στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας μας την ανάλυση του αρθρογράφου της «δημοκρατίας» Γιώργου Χαρβαλιά, ο οποίος, μεταξύ άλλων, σχολίασε το βασικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ:

● «Μπόρεσε ποτέ (ή θέλησε ποτέ) ο ΣΥΡΙΖΑ του Τσακαλώτου με τις άκρες στην Τράπεζα της Ελλάδος ή του “χωμένου” στα συστήματα εξαδέλφου Γιώργου Τσίπρα να αμφισβητήσει πειστικά το ελεεινό μοντέλο ανάπτυξης αποικίας μαζικού τουρισμού που αποθεώνει η διακυβέρνηση Μητσοτάκη;

● »Τόλμησε κανείς να πει ότι ο πλούτος του λαού δεν θα έρθει με τα πράσινα άλογα της ηλεκτροκίνησης; Προέβαλε ποτέ ο Τσίπρας σοβαρές ενστάσεις για την αλόγιστη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και φωτοβολταϊκών σε κάθε κάμπο και ραχούλα; Οσονούπω και στις θάλασσες;

● »Εξήγησε κάποιος ότι με το μεγαλύτερο χρέος στον πλανήτη (πλην Ιαπωνίας), με τη δεύτερη μεγαλύτερη ανεργία νέων στην Ευρώπη και με κατά κεφαλήν εισόδημα λίγο πιο πάνω από αυτό της Βουλγαρίας δεν πας πουθενά;

● »Ομως κι όταν ήρθαμε στα δύσκολα, όταν δηλαδή ο Μητσοτάκης μέσα στην αγωνία του να παραμείνει στην εξουσία στραμπούληξε κάθε έννοια θεσμικής τάξης, όταν πέταξε στο όνομα της δημοκρατίας κόμματα που θεωρούσε ότι θα τον δυσκολέψουν στη διασφάλιση της καρέκλας, άρθρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πειστικό λόγο; Ασφαλώς όχι.

● »Γι’ αυτό τιμωρήθηκε σκληρά από το εκλογικό σώμα (αυτό που προσήλθε στην κάλπη). Οσοι ταυτίζουν το μέλλον τους, το δικό τους και των παιδιών τους, με τη σημερινή δυτική Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης και του ατλαντισμού, της παράδοσης δηλαδή του ελληνικού κράτους στις επιταγές μιας άκριτης ισοπέδωσης της εθνικής ταυτότητας, δεν έχουν λόγο να στραφούν στο θολό, αριστερό και ιμιτασιόν προϊόν. Επιλέγουν προϊόν ονομασίας προέλευσης στη βιτρίνα»..

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα