ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 24/05/2023

  • Σαν σήμερα το 1626 ο Ολλανδός, βαλλωνικής καταγωγής, άποικος στις ΗΠΑ Πίτερ Μίνουιτ (βλ. κεντρική εικόνα) αγόρασε από τους γηγενείς Αμερικανούς (αυτούς που μάθαμε να αποκαλούμε… Ινδιάνους) το νησί του Μανχάταν. Το αντίτιμο που προσέφερε ήταν χαντρούλες και λοιπά μπιχλιμπίδια, αξίας 24 δολαρίων.
  • Αυτή η αγορά πρέπει να έμεινε ανεξίτηλα χαραγμένη στις συνειδήσεις των σύγχρονων Αμερικανών αξιωματούχων. Οταν έχουν κέφια, προσφέρουν -για να πάρουν την γην και το ύδωρ διαφόρων χωρών- χαντρούλες και μπιχλιμπίδια ευτελούς αξίας. 
  • Συνήθως δεν προσφέρουν ούτε σεντ, αλλά στέλνουν πεζοναύτες και βομβαρδιστικά για να πάρουν από αδύναμες χώρες ό,τι νομίζουν πως τους λείπει. 
  • Αλλη μέθοδος για να αποκτούν όσα ανήκουν σε άλλους λαούς είναι να πληρώνουν τους αξιωματούχους τους κι εκείνοι να υπογράφουν συμφωνίες σαν αυτήν της αγοράς του Μανχάταν, το οποίο αρχικά ονομάστηκε «Νέο Αμστερνταμ».
  • Και μια που αναφέραμε τις ΗΠΑ και τις μεθόδους τους, ας αναρωτηθούμε για μια εισέτι φορά: πόσο έξυπνος, τελικά, ήταν αυτός ο Σαντάμ Χουσεΐν… 
  • Τόσα χημικά όπλα είχε φτιάξει (αυτό τουλάχιστον του καταλόγιζαν οι Αμερικανοί) κι ακόμα να τα βρουν όλοι αυτοί οι καλοί άνθρωποι, που βομβάρδισαν το Ιράκ για να βρουν και να καταστρέψουν τα επικίνδυνα χημικά και τα άλλα όπλα μαζικής καταστροφής.
  • Μπορεί να χρειαστούν ακόμα μερικοί αιώνες μέχρι να τα βρουν τα χημικά του Σαντάμ, αλλά ο πλανήτης έχει υπομονή και καλή πίστη. Είναι πρόθυμος να περιμένει πολύ – τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία.

π

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα