ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τρίτης 18/07/2023

● Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντίνος Κεφαλάς είναι τ. διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και αρθρογραφεί στη «δημοκρατία».

● Στο χθεσινό άρθρο* του, στο οποίο ανέλυε τη νέα -και όχι και τόσο άμεσα αντιληπτή- οθωμανική κατοχή που επιβάλλεται στην Ελλάδα, έγραφε και τα ακόλουθα:

● «Στη Λιθουανία, ο πρωθυπουργός ουσιαστικά ανεγνώρισε το μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, που άλλαξε τα σύνορα εις βάρος της Ελλάδος, αποδέχτηκε την επέκταση του casus belli στην Κρήτη, αφόπλισε τα νησιά του Αιγαίου, δεν αντέδρασε στην αλλαγή της Συνθήκης του Μοντρέ, απεμπόλησε τη στρατηγική συμμαχία με το Ισραήλ μέσω της αποδοχής της κατάργησης του EastMed, ανεγνώρισε το Turkaegean, παρέμεινε σιωπηλός στην κατοχή των Βαρωσίων και της Αμμοχώστου, και τέλος αποδέχτηκε τη διχοτόμηση του Αιγαίου και τα σύνορα της “Γαλάζιας Πατρίδας”.

● »Παρά το γεγονός ότι η σημερινή κατάσταση ήταν αναμενόμενη, θα ήταν άδικο εάν παραγνωρίζαμε το γεγονός ότι επί δεκαετίες το μεγαλύτερο μέρος του πολιτικού συστήματος εξουσίας, υπό την καθοδήγηση των οικονομικών ελίτ, απεργάζετο την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης εις βάρος της χώρας μας.

● »Οι ελίτ όχι μόνο αποδέχτηκαν τον υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας, αλλά, αντιθέτως, προέβησαν σε κλιμάκωση των υβριδικών επιθετικών ενεργειών μέσω ευφυέστερων εφαρμογών της κοινωνικής μηχανικής (τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, ερευνητικά προγράμματα κ.λπ.). Καμιά χώρα δεν μπορεί να έχει την αναξιοπρεπή και τραγική κατάληξη της Ελλάδος εάν οι οικονομικές της ελίτ δεν το επιθυμούν, προφανώς λόγω των τεράστιων οικονομικών συμφερόντων που θα έχουν με μια εχθρική χώρα».

● Από τα παραπάνω, αλλά και από όλα τα υπόλοιπα που μνημονεύει στο άρθρο του ο κ. Κεφαλάς γίνεται αντιληπτό ότι τα βασικότερα ελλείμματα της χώρας είναι εκείνα της αξιοπρέπειας και της φιλοπατρίας της οικονομικής και της πολιτικής «ελίτ».

*Πολλά εκ των άρθρων του κ. Κεφαλά μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.newsbreak.gr/author/alkiviadis/.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα