ΗΡΕΜΟΛΟΓΙΟ Τετάρτης 06/09/2023

● Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέτυχε μια πρωτοφανή αριστεία στην καταστροφή. Η αποτέφρωση του νομού Εβρου είναι σχεδόν ολοκληρωτική. Για τον αφανισμό οι Εβρίτες θα πάρουν κάνα χαρτζιλικάκι και λίγο αργότερα εισιτήριο άνευ επιστροφής για το εξωτερικό.

● Η ζωή στον νομό έπειτα από το πέρασμα του πυρός θα είναι στ’ αλήθεια ανυπόφορη.

● Χθες, η «Καθημερινή» έγραφε ότι κάηκε το 60% των ελαιόδεντρων του Εβρου, εκατοντάδες κυψέλες και χιλιάδες παραγωγικά ζώα, κυρίως αιγοπρόβατα και αγελάδες.

● Δεν έχει μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα, και νέα ζωή που θα μπορεί να καλύψει τις άμεσες βιοποριστικές ανάγκες δεν γίνεται να υπάρξει.

● Η εξυπηρέτηση που έγινε στην Τουρκία είναι άνευ προηγουμένου. Αφενός σβήστηκε από τον χάρτη ένα ανεκτίμητης περιβαλλοντικής αξίας δάσος και οικοσύστημα, που αποτελούσε κάλυψη για τις στρατιωτικές δυνάμεις μας, αφετέρου ο νομός θα αδειάσει από κόσμο.

● Το έχουμε ξαναδεί αυτό το «έργο». Και το Μνημόνιο και η υπαγωγή μας στις -κατά Παπανδρέου- «δάνειες δυνάμεις» ήταν μια πυρκαγιά, αλλά σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, που επίσης έκανε ένα μεγάλο… χατίρι στους Τούρκους.

● Η μνημονιακή φτώχεια και η ανεργία έδιωξαν από την Ελλάδα περίπου 1.000.000 Ελληνες, που ξενιτεύτηκαν για το μεροκάματο.

● Από αυτούς υπολογίζεται ότι οι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας είναι περίπου μισό εκατομμύριο.

● Οι Τούρκοι, ακόμα και σε περίπτωση μακρόχρονου ολοκληρωτικού πολέμου εναντίον της Ελλάδας, δεν θα μπορούσαν να θέσουν εκτός μάχης 500.000 στρατιώτες.

● Με τους λαοφιλείς και εκλεγμένους πολιτικούς μας, όμως, μια χαρά τα καταφέρνουν να σβήνουν την Ελλάδα από τον χάρτη – είτε επιδιώκουν κάτι τέτοιο είτε όχι. Κάθε φορά που ψηφίζουμε, η Τουρκία σημειώνει μια συντριπτική νίκη σε βάρος μας.

● Το αντίδωρο που λαμβάνουν οι κατεστραμμένοι Ελληνες για το ξεπάστρεμά τους είναι κάνα πεντακοσάρικο χαρτζιλίκι, κάνα market pass, Evros pass και άλλα… pass.

π

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα