Ηρεμολόγιο Τετάρτης 01/11/2023

● Μια από τις πιο γλοιώδεις και αποκρουστικές φωτογραφίες, που διεκδικούν βραβείο σιχασιάς για το 2023, είναι αυτή του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αλβανό πρωθυπουργό Eντι Ράμα την ώρα που χαριεντίζονται, την ίδια στιγμή που ο Eλληνας δήμαρχος Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρης βρίσκεται σε μπουντρούμι της γειτονικής χώρας.

● Εχουν περάσει τέσσερις ημέρες από την ημέρα που απαθανατίστηκε το στιγμιότυπο και η φωτογραφία κάνει ακόμα τον γύρο του διαδικτύου.

● Αξίζει κάποιος να την εντοπίσει στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαβάσει στα σχόλια τα… καντήλια των Ελλήνων χρηστών, που απευθύνονται κυρίως προς τον Δημήτρη Αβραμόπουλο.

● Στον αντίποδα της γλίτσας, η εθνική υπερηφάνεια. Σαν σήμερα, πριν από 83 χρόνια, ο Κωστής Παλαμάς έγραψε το ποίημα «Στη νεολαία μας». Με αυτό ήθελε να εμψυχώσει τους νέους της πατρίδας για να πολεμήσουν. Συνέδεε τον αγώνα εναντίον της Ιταλίας με το 1821 και την ιστορία που έγραψαν οι λεβέντες της Εθνεγερσίας την παρομοίαζε με κρασί. Καλούσε τη νεολαία της εποχής του να πιει αυτό το κρασί και να «μεθύσει» με αυτό.

Κωστής Παλαμάς

● Το ποίημα «Στη Nεολαία μας» έχει ως εξής:
Αυτό κρατάει ανάλαφρο
μεσ’ την ανεμοζάλη
το από του κόσμου τη βοή
πρεσβυτικό κεφάλι,
αυτό το λόγο θα σας
πω δεν έχω άλλο κανένα
Μεθύστε με τ’ αθάνατο
κρασί του Εικοσιένα!

● Το κρασί του ’21 το ήπιαν με ενθουσιασμό και προθυμία τα παλικάρια του Ελληνοϊταλικού Πολέμου, και πέταξαν έξω από την Ελλάδα, με κλοτσιές, τους φανφαρόνους Ιταλούς. Περίσσευμα από τον οίνο του ’21 υπάρχει άφθονο και τα αποτελέσματα της μέθης με αυτόν είναι γνωστά.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα