Ηρεμολόγιο Δευτέρας 13/11/2023

● Επειδή γίνεται πολύς λόγος τελευταία για τα ζευγάρια που έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας, η στήλη οφείλει να πάρει θέση, και αυτή είναι σαφής: Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα να ’χει ο πεθερός. Δηλαδή, όταν ομιλεί ο έρως (απ’ όπου κι αν εκκινεί αυτός, από υλική ή πνευματική αφετηρία), σωπαίνουν όλοι οι άλλοι.

● Κι εδώ που τα λέμε, δεν υπάρχει ειλικρινής άνδρας ή γυναίκα που να μέμφεται στ’ αλήθεια (και όχι από φθόνο ή απλή κακότητα) έναν/μία προχωρημένης ηλικίας που παντρεύεται ή απλώς συνδέεται επισήμως με νέο/νέα.

● Ανέκαθεν κυκλοφορούν πολλή ζήλια και υποκρισία και κάπως δυσκολεύει την καθημερινότητα των ερωτευμένων. Αλλά κι εκείνοι, στα παλιά τους τα παπούτσια.

● Τρανό παράδειγμα το ζεύγος της κεντρικής φωτογραφίας. Η Scarlett Sabet είναι 34 ετών και το… αγόρι της είναι ο θρυλικός κιθαρίστας των Led Zeppelin, Jimmy Page, μόλις 79 ετών. Είναι μαζί από το 2014. Τότε ο Page ήταν 70 ετών και η Sabet 25άρα.

● Η Scarlett Sabet είναι ποιήτρια και ηθοποιός. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει τέσσερις ποιητικές συλλογές κι ένα ηχητικό βιβλίο (audio book), την παραγωγή του οποίου έχει κάνει ο Jimmy Page.

● Και σ’ αυτό το σημείο αξίζει να σχολιαστεί το ζήτημα της «αξιοπρέπειας», όπως τη νοούν διάφοροι «ειδήμονες», σε ζητήματα ηθικής. Την έχουν τόσο μεγάλη και σε αφθονία την ηθική αυτοί οι ειδικοί, που θα μπορούσαν να δανείσουν ολόκληρη την Ε.Ε. και θα τους περίσσευε κι άλλη.

● Αυτή λοιπόν η «αξιοπρέπεια» των «ηθικών» σημαίνει ότι δεν θα τους ενοχλούσε ένας προχωρημένης ηλικίας να συνδεθεί με μια άσχημη ή συνομήλική του. Τους εξοργίζει όμως να τα φτιάξει κάποιος με πρόσωπο και όμορφο και νέο. Κι από τη μια λένε ότι δεν παίζει ρόλο η εμφάνιση και η ηλικία κι από την άλλη, με τα λόγια τους, δείχνουν ότι μόνο αυτά παίζουν ρόλο.

● Αβυσσος η ψυχή των ανθρώπων.

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα