Ηρεμολόγιο Τετάρτης 22/11/2023

Στην Ελλάδα συνέβη κάτι πρωτοφανές. Η Δικαιοσύνη, η οποία ως γνωστόν είναι ανεξάρτητη και επαγρυπνεί για το καλό του λαού και της πατρίδας, κάλεσε σε απολογία τους βουλευτές των «Σπαρτιατών» διότι είναι ύποπτοι για το αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων.

Για να είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, τότε η είδηση κρίνεται και ως αρνητική και ως θετική. Το αρνητικό της υπόθεσης είναι πως κάποιοι πήγαν να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους. Το θετικό είναι πως ουδέποτε άλλοτε έχουν αποπειραθεί κάτι τέτοιο αρχηγοί κομμάτων και βουλευτές. Αν είχε ξανασυμβεί αυτό, τότε η Δικαιοσύνη, η οποία ξαναλέμε ότι είναι ανεξάρτητη και επαγρυπνεί για το καλό του λαού και της πατρίδας, θα είχε επιληφθεί του ζητήματος.

Ενα από τα ωραιότερα κείμενα που δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στη «δημοκρατία» είναι αυτό του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά, το οποίο αναφέρεται στην εκπόρνευση ορισμένων «μεγάλων και περίβλεπτων κυριών» από πολιτικούς προαγωγούς. Το κείμενο δημοσιεύτηκε στο φύλλο της Δευτέρας κι ένα χαρακτηριστικό απόσπασμά του είναι το ακόλουθο:

«Η πρώτη Κυρία ονομάζεται “Δημοκρατία”. Αυτή την έβγαλαν πρώτη στο κλαρί οι πολιτικοί προαγωγοί. Αντί να ευγνωμονούν την Κυρία και να της φέρονται με σεβασμό και αξιοπρέπεια επειδή έγιναν πάμπλουτοι με την επίκληση και μόνο του ονόματός της, φροντίζουν κάθε στιγμή να την ταπεινώνουν, να την εξευτελίζουν, να την πληγώνουν.

»Η δεύτερη Κυρία ονομάζεται “Ελευθερία”. Σε αυτή οι πολιτικοί νταβατζήδες προετοίμασαν ακόμη χειρότερη μοίρα από την πρώτη. Εκλεισαν όλους τους εραστές της σε ένα τεράστιο στρατόπεδο, φυλακίζοντάς τους στην τυραννία της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας, της μιζέριας, της αρρώστιας και του θανάτου, αποσκοπώντας να μεταφέρουν τον πλούτο των κολασμένων στις τσέπες τους.

»Η τρίτη Κυρία ονομάζεται “Παιδεία”. Σήμερα η Commission κατατάσσει το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών από αυτή την Κυρία ως το χαμηλότερο στην Ευρώπη, αφού οι πελάτες της δεν είναι σε θέση να κατανοούν απλά κείμενα, να διατυπώνουν γραπτά απλές σκέψεις ή να εκτελούν απλές αριθμητικές πράξεις. Με τις υπηρεσίες αυτής της Κυρίας παράγεται αποκλειστικά ο πλούτος σε μία χώρα, επειδή μόνο η επιστήμη, η τεχνολογία και η συλλογική πνευματική προσπάθεια μπορούν να μετασχηματισθούν σε ευημερία».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά ΕΔΩ

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα