Ηρεμολόγιο Δευτέρας 27/11/2023

● Θεαματικό και «βελούδινο» άδειασμα του υπουργού «Προστασίας» (καλά, μη γελάτε) του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου από το κρατικό κανάλι. Μάλλον οδεύει προς καρατόμηση…

● Στο εκτενές ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ προβλήθηκε μια σειρά από κραυγαλέες και άκρως επικίνδυνες παραβάσεις του ΚΟΚ από ασυνείδητους οδηγούς. Και η εύλογη απορία, που σίγουρα δημιουργήθηκε στους τηλεθεατές: «Μα, καλά, πού είναι η Τροχαία;»

● Η αλήθεια είναι πως η Τροχαία είναι απούσα από τους ελληνικούς δρόμους. Μπορείς να οδηγήσεις από Πειραιά μέχρι Γλυφάδα κι από εκεί Κηφισιά, και να μην πετύχεις ούτε έναν τροχονόμο ή κλιμάκιο της Τροχαίας – στο μεταξύ, στις μεγάλες λεωφόρους να έχεις δεις να συμβαίνουν… τέρατα.

● Oσοι οδηγοί είναι αρκετά αδιάφοροι για την ανθρώπινη ζωή, και τη δική τους και των άλλων, διαπιστώνουν την απουσία της Τροχαίας και αποθρασύνονται. Γι’ αυτό παρακολουθούμε στα δελτία ειδήσεων να πληθαίνουν οι αναφορές σε πολύνεκρα δυστυχήματα στους ελληνικούς δρόμους.

● Και αν η εικόνα στις λεωφόρους είναι κακή, στα στενοσόκακα είναι απελπιστική. Ο κίνδυνος για πεζούς και οχήματα είναι μέγας. Στις λεωφόρους υπάρχει κι ένας φόβος μην τυχόν και υπάρχει κάποια κάμερα, κάποιο περιπολικό ή μηχανές με «Ζητάδες». Στα δρομάκια ουδείς φοβάται οτιδήποτε.

● Η παραβίαση του STOP έχει καταστεί άγραφος νόμος. Το παρκάρισμα σε σημεία απ’ όπου περνούν λεωφορεία (μικρά και μεγάλα) υποχρεώνει άλλους οδηγούς σε επικίνδυνες μανούβρες, ενώ δεν είναι λίγοι οι αγχωμένοι ντελιβεράδες που παραβιάζουν οποιοδήποτε σήμα του ΚΟΚ βρεθεί στον δρόμο τους, μην τυχόν και παραπονεθεί ο πελάτης ότι παρέλαβε κρύα σουβλάκια.

● Με όσα βλέπουμε στις καθημερινές διαδρομές μας, δεν χρειαζόταν η περίπτωση του Σύρου βιαστή για να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει Δημόσια Τάξη στην Ελλάδα…

π

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Η εφημερίδα δημοκρατία δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

spot_img

Κορυφαίες Ειδήσεις

Προτεινόμενα